Slobodan Šarenac

Nameravala da ga upozna sa drugaricom, ali nije se dalo: Ova dama je Slobodanu Šarencu rodila dve ćerke (foto)

Autor:

23.05.2024 18:01

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Malo ko zna da je nekadašnja košarkašica supruga Slobodana Šarenca, fotografije su pred vama



Sportski novinar i voditelj emisije „Šarenica” karijeru je započeo 1990. godine na Radio-televiziji Srbije. O njegovim uspesima svi pričaju, međutim, da li znate da je ova sportistkinja supruga Slobodana Šarenca?

Ata Images

 

Naime, supruga Slobodana Šarenca je nekadašnja košarkašica Anđelija Arbutina koja je najveći deo svoje karijere provela u Crvenoj zvezdi. 

Pročitajte Slobodan Šarenac - Moj najveći porok

Za ovaj tim nastupala je od 1983. do 1992. godine, kao i u sezoni 1993/94. Godinama je predvodila tim kao kapiten i osvojila brojne titule, a pobeđivala je i kasnije u dresu drugih timova poput Bečeja.

Nastupala ja za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije sa kojom ima bronzu sa Svetskog šampionata 1985. Takođe ima i srebro sa Evropskog prvenstva 1986.

Supruga Slobodana Šarenca ostala je upamćena po Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine kada je postigla koš za pobedu u polufinalu protiv Australije.

Pre više od 30 godina udala se za Slobodana kome je podarila dve ćerke, Ninu i Lanu, a njihova ljubavna priča dostojna je romana. 

Pročitajte Lucija Šerbedžija ga je godinama čekala, on srce poklonio njenoj koleginici (foto)

Naime, prvobitna Anđelijina namera bila je da svog sadašnjeg muža spoji sa drugaricom, ali sudbina je imala drugačije planove .

- Prvi put smo se sreli 1992. godine, kada je gostovala u emisiji „Šesti krug” na Trećem kanalu, koja je bila posvećena OI u Barseloni, na kojima naša zemlja nije učestvovala zbog sankcija.

Kasnije je Anđa igrala u Italiji, i dugo se nismo videli. Nameravala je da me upozna sa drugaricom, ali je sudbina očigledno imala drugačije planove.

U životu sam imao sreće u mnogim stvarima, pa i kada je reč o ljubavi. Bio sam u pravo vreme na pravom mestu i sreo svoju srodnu dušu - ispričao je Šarenac u u emisiji „TV lica kao sav normalan svet”.

A.K/ATAImages

 

Supruga Slobodana Šarenca posvetila se porodici, a privatnost brižljivo čuvaju od radoznalih pogleda. 

- Kad god bih u novinama video parove koji se zaklinju na večnu ljubav i pričaju hvalospeve o svom braku ili vezi, pomislio bih ‘neće ovo na dobro izaći’.

Pročitajte Pre 24 godine ona je zarobila srce Dejana Stankovića, nije ni čudo što nijednu drugu više nije pogledao

Razumem potrebu ljudi da saznaju nešto više o poznatim ličnostima i nemam ništa protiv intervjua, ali da to bude s povodom, a pre svega s merom. Svašta se pričalo i pričaće se, ali to ne možeš zabraniti.

Pojedini vole da se bave tuđim životima, više nego svojim. Međutim, kad kod kuće imaš zdravu porodicu i kad radiš posao koji voliš, ništa nije problem.

Desi se i meni da se vratim umoran ili nervozan, ali čim vidim ćerke na vratima kako skakuću i pitaju: ‘Gde si tata?’ ili mi sednu u krilo i zagrle me, sva tenzija nestaje u roku od deset sekundi - zaključio je.

Komentari. (0)

Loading