Seka Aleksić

Ibrima će ove reči zauvek pamtiti: Seka Aleksić progovorila o majci

Autor:

13.05.2024 18:10

Foto: M.M./ATAImages

Foto: M.M./ATAImages

Majka Seke Aleksić pevačicu i njenog brata sama je odgajila, bila je stroga, ali...Porodica je za Seku Aleksić glavni pokretač u životu, i poznato je koliko je ponosna na svoj brak sa Veljkom Piljikićem, kao i sinove Jakova i Jovana. Pevačica danas ima sve što poželi, a oazu mira sa suprugom je skrojila u Staroj Pazovi, međutim, nije oduvek bilo tako.

Detinjstvo za pevačicu nije bilo nimalo lako, a veliku ulogu u pevačicinom sazrevanju i onome što je ona danas ima majka Seke Alekić, Ibrima.

Amir Hamzagić/ATA Images

 

Budući da potiče iz mešovitog braka, odnosno da joj je majka muslimanka, a otac pravoslavne vere, majka Seke Aleksić učila je da se ljudi ne dele po tome koje su veroispovesti, već da li su dobri ili loši.

- Ona je to usadila kod mene, a ja sam to kako sam bila starija sve više to razvijala. Ponosna sam na majku što je to prenela na mene i brata. Bila je stroga prema meni, ali to je razumljivo jer nas je sama odgajala.

Pročitajte Ni kreme, ni skupi tretmani - Seka Aleksić otkrila kako se rešila celulita

Radila je u nekoliko smena da bi nam sve priuštila. Stizala je i da vaspitava decu i da svakog septembra imamo novi ranac, nove sveske, nove knjige... Sve ovo što sam ja danas je u stvari moja mama.

Ona se trudila da nas vaspitava na pravi način. Skromno smo odrastali, što je jako dobro i mislim da danas deci ne treba pružiti sve što požele jer im samo pravimo medveđu uslugu.

Treba im reći da je nešto skupo i da nije dostižno. Jakovu i Jovanu uvek to govorim – otkrila je Seka, a onda podelila čemu ona uči svoje sinove.

- U našoj kući nikada ne ručamo bez molitve. Jakov i Jovan su sada dovoljno veliki da znaju nekoliko molitvi i to je divno.

Učimo ih da budu dobri ljudi, da dele ono što imaju i da sa verom i ljubavlju prilaze ljudima. Vera je ključ svega i ljubav. Čim sam došla u Staru Pazovu, a ne na Dedinje, sve vam je jasno. Okružila sam se njivama i domaćim životinjama, sigurno je da mi je vera pomogla – zaključila je pevačica u emisiji „Blic dan”.

Komentari. (0)

Loading