Katarina Žutić

Katarina Žutić na osude i komentare drugih: Nisam manje žena ako nisam majka

Autor:

24.03.2024 14:20

Foto: R.Z./ATAImages

Foto: R.Z./ATAImages

Katarina Žutić potomstvo nije stavila na prvo mesto, evo šta glumica kaže na tu temu



Glumica Katarina Žutić (51) izgradila je uspešnu karijeru koju su obeležile kako uloge u velikim domaćim ostvarenjima u oblasti filma i serija, tako i na daskama koje život znače.

Karijera je za ćerku Cece Bojković bila na prvom mestu, te je Katarina Žutić potomstvo stavila u drugi plan, zbog čega je mnogo puta nailazila na osudu društva. 

Mića Jović

 

- Upisala sam i završila režiju jer mi je bio potreban malo veći izazov od ovog kojeg sam imala. Prosto sam osetila da imam sad priliku, vreme i želju da se tome posvetim i da se time bavim. 

Nije čudno da ljudi u mojim godinama budu znatiželjni i da žele da se nadograđuju. To ne treba da bude ništa čudno, treba da bude nešto najnormalnije - rekla je glumica jednom prilikom.

Pročitajte Zli jezici će ućutati - Rada Manojlović se načisto slomila, priznala Slavici Đukić zašto još uvek nije majka

Katarina je dodala i da je veoma zabrinjavajuće to što je i dalje tabu tema da žena može da ima uspešnu karijeru i porodicu.

- To jeste danas činjenica, gledaju vas kao da ste manje žena ako nemate porodicu i familiju, decu i muža.

Opet, sa druge strane, sve to pripada ženi i da bude majka i da ima decu i da bude udata i da ima karijeru, i ne vidim zašto to ne bi moglo da se spoji. 

Nema nijednog razloga da ne bude tako, a to nažalost nije uobičajena stvar. Žena je ili domaćica i supruga, ili ima karijeru.

Ta podela u krugu porodice ali i na društvenim nivoima je jako bitna i ja se borim i svojom predstavom i novom ulogom protiv toga, to je moja misija - istakla je glumica svojevremeno, prenosi „Blic”.

Ata Images

 

Katarina Žutić nema potomstvo, ali ne dotiče je mišljenje drugih

Kaja je s vremenom naučila da se ne obazire na tuđa mišljenja, već živi život onako kako želi. 

- Često se susrećem sa raznim predrasudama, ali uglavnom ne ulazim u rasprave. Vidim da nema svrhe i onda nije ni bitno. Ako će neko da kaže da sam manje žena jer nemam decu, tu nema argumenta koji bi to porekao ili potvrdio.

- Za sebe bih mogla reći da sam feministkinja. Ne u smislu da sam protiv muškaraca, već da smatram da u modernom vremenu žene i dalje nemaju položaj koji zaslužuju. 

Pročitajte Daleko od radoznalih pogleda - Seosko imanje Katarine Žutić pravi raj na zemlji (foto)

Pogotovo kod nas na Balkanu, i dalje je tako da žene ipak treba da sede u kujni i da gaje decu, pa tek onda da se bave nečim drugim.

U tom smislu sam protiv jer smatram da ne treba samo da sede u kući i bave se decom, već da to treba da bude podeljeno na jedan i na drugi pol u okviru porodice - zaključila je Katarina.

Ata Images

 

 

Komentari. (0)

Loading