Marija Žeželj

Marija Žeželj ekskuzivno za Gloriju: Osećam uzbuđenje i radost

Autor:

02.03.2024 12:44

Foto: Alejandra Loaiza za Gloriju

Foto: Alejandra Loaiza za Gloriju

Najuspešnija srpska manekenka Marija Žeželj prenosi utiske sa debija na Nedelji visoke mode u Parizu gde je nosila modele Elija Saba i Zuhaira Murada i dobila korisne savete od Naomi Kembel i Kendis Svonepul



Srpska makenenka Marija Žeželj (24), model agencije “J’s Management”, debitovala je na Nedelji visoke mode u Parizu.

Nosila je kreacije slavnih dizajnera Elija Saba i Zuhaira Murada, za koje tvrdi da su izuzetni profesionalci sa kojima je lako raditi. Pistu u Gradu svetlosti delila je sa Naomi Kembel, Kendis Svonepul i Koko Roča i nije imala tremu jer je od malih nogu razbila strah do javnih nastupa.

Pročitajte Novosađanka Marija Žeželj osvaja svetsku modeling scenu!

Da li ste bili uzbuđeni zbog učešća na Nedelji visoke mode u Parizu?

- Debitovala sam u najboljem trenutku za mene kako bih održala strast i ljubav prema svom pozivu. Osećam uzbuđenje, radost i zadovoljstvo postignutim.

Kako su izgledale pripreme?

- Kada se bavite manekenstvom, morate uvek biti spremni, neophodne su i mentalna i fizička kondicija. Nikada ne znate kada će vas agent obavestiti da imate zakazan posao.

Profimedia

 

Morate biti tolerantni na stalne promene planova, destinacija i uslova rada. Nema posebnih priprema. Biti model nije samo poziv, to je i stil života.

Jeste li imali tremu?

- Nisam. Od malih nogu sam razbila strah od javnih nastupa, s vremenom sve postane rutina. Bitno je da čovek ima isti pristup poslu bez obzira na to čiju kreaciju nosi.

Kada se revija završi, osećaj zadovoljstva jeste veći ukoliko su brend ili kreator značajniji u svetu mode, ali sam pristup poslu je sličan.

Ukoliko ste fokusirani i koncentrisani na zahteve koje stave pred vas, ne dozvoljavate tremi da vas obuzme.

Pročitajte Marija Žeželj ne skida osmeh sa lica - Konačno u njegovom zagrljaju (foto)

S kojim poznatim koleginicama ste delili pistu?

- Nedelja visoke mode u Parizu je događaj koji sam po sebi privlači veliku pažnju. Sami kreatori često izaberu velike zvezde da iznesu njihove kreacije.

Bilo mi je zadovoljstvo da pistu delim sa neprikosnovenom Naomi Kembel, Kendis Svonepul i Koko Roča. Značajna su to iskustva, pružaju vam priliku da naučite nešto novo, a ujedno i daju veliku motivaciju.

Ko je od kreatora sa kojima ste sarađivali ostavio najjači utisak? 

- Visoka moda okuplja kreatore koji su sami po sebi autentični, sa jasno iskazanim stavom i upečatljivom harizmom. Ne mogu ih porediti. Ovo je moj debi u Parizu, još me svi nadahnjuju i zadivljuju.

Alejandra Loaiza za Gloriju

 

I Eli Sab i Zuhair Murad su profesionalci, a sa takvim ljudima je lako raditi. Jasni su u iskazivanju svojih zahteva. Jedino što možda postoje kulturološke razlike u ispoljavanju životnog stila i temperamenta, pa to dodatno daje dinamičnost u bekstejdžu.

Koliko imate vremena za privatni život s obzirom na brojne obaveze?

- Posao kojim se bavim jeste zahtevan. Podrazumeva “život u koferu”, dinamičan je, često fizički naporan. Ipak, mladost i životna energija mi pomažu da održim ravnotežu i uživam u svemu.

Pročitajte Tek što je postala majka stižu loše vesti - Marija Šerifović povređena

Kada ste model, naučite da prevaziđete geografske i kulturološke barijere, steknete prijatelje na svim destinacijama sveta, upoznate se sa različitim kulturama.

S vremenom sam pronašla model kako da očuvam svoj mikrosvet i privatni život držim izolovano od javnosti, jer kakav god uspeh da postignete, bez stabilnog privatnog života sreća i zadovoljstvo nisu potpuni.

Komentari. (0)

Loading