Snežana Bogdanović

Snežana Bogdanović za Gloriju o ćerkinoj odluci da ode od njih: Nije nam bilo lako

Autor:

21.01.2024 19:21

Foto: Andreas Rentz / Getty Images

Foto: Andreas Rentz / Getty Images

Snežana Bogdanović otkriva s kakvim cunamijem emocija se suočila kad je njena ćerka Nika, koju je dobila u braku s kolegom Uliksom Fehmijuom, odlučila da se osamostali i preseli u Los Anđeles



Iako trideset godina živi u Njujorku, glumica Snežana Bogdanović (63) i dalje je veoma vezana za Beograd.

Pored porodičnih, održava i poslovne veze sa rodnim gradom i s vremena na vreme prihvati uloge u domaćim projektima.

Antonio Ahel / Ata Images

 

U intervjuu za naš magazin objasnila je s kakvim emocijama je morala da se nosi kad se njena ćerka Nika, koju je dobila u braku sa dramskim umetnikom Uliksom Fehmijuom, osamostalila i preselila u Los Anđeles.

Snežana Bogdanović otvorila dušu

- Nika je filmski radnik, bavi se pisanjem i režijom, i nije neobično što je izabrala Los Anđeles za realizaciju svojih životnih ambicija.

Vrlo je posvećena i vredna, ponosni smo na njenu ozbiljnost, na svest i odgovornost koju ima prema svetu u kome živi. I jedva čekamo da nam stigne u Njujork za praznike.

Kako ste reagovali na njeno osamostaljivanje?

- Osamostaljivanje deteta je nešto što, pretpostavljam, svi roditelji veoma priželjkuju, a kad se desi, mnogo su nespremniji od njega.

Pročitajte Snežana Bogdanović - Sećanje na druženje sa Mirom Furlan

Nije nam bilo lako u toj tranziciji, pogotovo što je naša ćerka otišla u Los Anđeles, znači skoro pa isto daleko kao mi kada smo napuštali naše roditelje.

Tako je delimično ponovila priču o odlasku u našoj porodici. Naravno da je podržavamo i razumemo tu, sad već globalnu, priču o izmeštanju i pronalaženju sopstvenog malog dela sveta u kome ti je dobro.

Antonio Ahel / Ata Images

 

Razmišljate li o eventualnom povratku u Srbiju?

- Mislim da odavno više ne razmišljamo u tim terminima, povratka ili odlaska.

Zahvalni smo što imamo mogućnost izbora i što smo svoj život uredili tako da možemo da budemo i tamo i ovde, po potrebi ili željama.

Već imamo haljinu godine, ponosno je nosi devojka Lazara Ristovskog, Anica (foto)

Radujemo se kad dođemo i kad smo deo dobrog projekta ovde, a radujemo se i svemu onom što smo uspeli da izgradimo u Njujorku. Nostalgija nije nešto što definiše naš život.

Ono za čim smo mi nostalgični ionako više ne postoji.

Andreas Rentz / Getty Images

 

 

Komentari. (0)

Loading