Nikola Jokić

Jokiću slomljeno srce: Smrt ga je uzela iznenada

Autor:

18.01.2024 09:25

Foto: Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images

Foto: Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images

Smrt Dejana Milojevića pogodila je ceo svet



Juče je čitav svet pogodila strašna vest da je košarkaški trener i nekadašnji reprezentativac Srbije Dejan Milojević preminuo iznenada usled posledica srčanog udara.

Ne treba govoriti o tome koliko je bio uspešan i cenjen u svojoj profesiji, a smrt Dejana Milojevića posebno je potresla najboljeg košarkaša na svetu Nikolu Jokića.

Photo by Andreas Rentz Bongarts Getty Images

 

Pomoćni trener Golden stejta je tokom klupske večere pred meč sa Jutom, u Solt Lejk Sitiju doživeo infarkt. Hitno je hospitalizovan i operisan, a onda je iz Sjedinjenih Država stigla tužna vest da Milojević ipak nije uspeo da preživi.

Njegovu karijeru poslednjih godina prati izraz „Stvorio je Nikolu Jokića”, zato što je upravo Dejan bio prvi trener MVP-ju najbolje košarkaške lige na svetu.

Smrt Dejana Milojevića Jokića je dotukla

Vest o smrti voljenog trenera Jokić je primio na treningu, a do sada nije davao izjave na ovu temu. Ipak, oni su se pre nekoliko dana sreli i opušteno razgovarali dok su im na licima bili široki osmesi.

Sreli su se  pred duel Denvera i Golden stejta, učitelj i učenik - Dejan Milojević i Nikola Jokić. Denver je tada slavio sa 108:105, a dva prijatelja su iskoristila priliku da se našale i proćaskaju. 

Pročitajte Velika tuga - Dejan Milojević preminuo u 47. godini

Smrt Dejana Milojevića pogodila je ceo svet, a naši košarkaši sinoć jedva su smogli snage da izađu na teren i odigraju utakmicu koju su posvetili upravo njemu.

Na jednoj konferenciji nakon meča Denver - Golden stejt, Jokić je govorio o nekadašnjem treneru u superlativu i time pokazao koliko mu Dejan znači u životu:

- S njim se dugo znam i ne vredi da se ponavljam. Savršen čovek, pozitivan, kad porastem, želeo bih da budem kao Deki - rekao je Jokić.

 

Komentari. (0)

Loading