Istinita priča

Komedija "Sledeći gol dobija" sa Majklom Fasbenderom u glavnoj ulozi u domaćim bioskopima

Autor:

05.01.2024 08:00

Foto: Disney Studios

Foto: Disney Studios

Komedija "Sledeći gol dobija" reditelja Taika Vaititija sa Majklom Fasbenderom u glavnoj ulozi na repertoaru domaćih bioskopa



ISTINITA PRIČA O NAJUBEDLJIVIJEM PORAZU U ISTORIJI FUDBALA

Čuveni poraz u istoriji fudbala pretočen je u urnebesnu komediju koja je stigla u domaće bioskope.

Inspirisan istinitom pričom dobitnik nagrade Oskar, scenarista i reditelj Taika Vaititi snimio je ostvarenje Sledeći gol dobija o fudbalskom timu Američke Samoe koji je pretrpeo najteži gubitak u istoriji Svetskog prvenstva, izgubivši 2001. godine od Australije 31-0.

Kada su se približile nove kvalifikacije za jedno od narednih prvenstava, isti fudbalski tim ostrva regrutuje novu sreću, trenera Rongena u nadi da može da im pomogne kako bi preokrenuli svoju sudbinu.

Disney Studios

 

Jedan od najtraženijih reditelja današnjice Taika Vaititi osvojio je nagradu Oskar za film "Jojo Rabbit", a pre nešto više od godinu dana u veoma gledanom Marvelovom filmu "Tor: Ljubav i Grom" oživeo je na bioskopskom platnu strip junaka Tora.

O novom filmu "Sledeći gol dobija" reditelj ističe da, iako se uvek traga za inspiracijom, u ovom slučaju bila je odmah tu iza ugla.

Disney Studios

 

Kada je saznao za priču o epskom padu jednog autsajderskog tima koji je doživeo najveći poraz u istoriji svetskog fudbala, znao je da će o tome snimiti film


Glavna uloga trenera Rongdena pripala je poznatom glumcu Majklu Fasbenderu koji hvali reditelja filma Taika da je poseban talenat.

Disney Studios

 

"Kada snimate ljudske priče i nekoga zaista želite da povedete na emotivno putovanje, smeh je glavni alat. On se u to razume, kao i u ljude, i voli to što radi.”

 Pored Fasbendera jednu od glavnih uloga tumači i Elizabet Mos, junakinja serije "Sluškinjina priča", dok je izvršni producent komedije Endi Serkisom poznat i kao Golum iz filmskog serijala "Gospodar prstenova".

Komentari. (0)

Loading