Petar Božović

Pričalo se da je Orsonu Velsu preoteo partnerku: Petar Božović bio je sa mnogim lepoticama, jedna je bila fatalna

Autor:

20.12.2023 14:17

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Ljubavni život Petra Božovića bio je prilično uzbudljiv



Ljubavni život Petra Božovića bio je prilično buran.

Proslavljeni glumac ženio se dva puta, drugi put je na „ludi kamen” stao sa svojom suprugom Snežanom sa kojom se prethodno zabavljao godinama.

Ata Images

 

Pre toga bio je u braku sa Marinom Koljubajevom, koja je važila za jednu od najlepših jugoslovenskih glumica, sa kojom je dobio sina Draška.

Međutim, ljubavni život Petra Božovića pre toga bio je i te kako uzbudljiv. Glumac je jednom prilikom pričao o prvoj velikoj ljubavi koja se dogodila tokom gimnazijskih dana.

Pročitajte Petar Božović - Bog da talenat, al' čoveku treba neko vreme da ga sagleda

Kako je Božović istakao, ona je stradala mlada, a njemu je i danas teško da se seća tog gubitka.

– Moja prva ljubav iz gimnazije, koja se nastavila na fakultetu, poginula je. Mira Pešić. Bila je divna devojka. Išla je paralelno u gimnaziju i baletsku školu. Bilo je strašno preživeti njenu smrt. Čak mi je i sećanje teško.

Boško Karanović

 

Kasnije sam je često sanjao, pa i dan-danas... Kad se probudim, kao da je živa... Pa se čudim što je nema tu pored – rekao je u jednom intervjuu.

Još jedna žena koja je obeležila život Petra Božovića bila je Olga Palinkaš, poznata još i kao Oja Kodar, jugoslovenska glumica, scenaristkinja i rediteljka, piše Glossy.

 

 


Umetnicu su povezivali sa Orsonom Velsom čija je bila ljubavnica, saradnica i muza, a sa Petrom Božovićem živela je deset godina.

Pročitajte Petar Božović - Istinski gurman u zemlji Šljivadiji

– Nisam preoteo Olgu Palinkaš Orsonu Velsu, pusti me toga! Nikada nikoga ni od koga nisam preotimao. Bio sam sa Olgom jedno deset godina, živeli smo u Los Anđelesu, Beogradu, Zagrebu...

Onda je došao rat, a ljubavi za vreme rata uspevaju samo u lošim američkim filmovima - istakao je glumac svojevremeno.

 

Komentari. (0)

Loading