Džon Ram

Nadmašio Ronalda i Mesija: Ovo je najplaćeniji sportista sveta

Autor:

09.12.2023 13:44

Foto: Warren Little / Getty Images

Foto: Warren Little / Getty Images

Golfer Džon Ram ostvario je neverovatan uspeh, o njemu bruje svi svetski i strani mediji



Vest da je Džon Ram (29) novi najplaćeniji sportista na svetu odjeknula je u svim stranim, ali i domaćim medijima. Španski golfer potpisao je ugovor vredan 476 miliona funti sa "LIV" golfom iz Saudijske Arabije.

Andrew Redington / Getty Images

 

Ugovor mladog sportiste tri puta je veći od onoga koji je pomenuta golferska kuća platila šestostrukom šampionu Filu Mekelsonu pre 18 meseci.

Pročitajte A šta je sa tenisom?! Novak rešio da se oproba u ovom sportu, fanovi u šoku

LIV nije uspeo da privoli Tajger Vudsa sa ponudom od 790 miliona funti, a Rori Mekilroj je odbio slatku ponudu od 250 miliona funti.

Posebno je zanimljiva činjenica da je Džon Ram zasenio velike sportske zvezde kao što su Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi čija zarada za poslednjih godinu dana iznosi oko 130 miliona funti. 

 

 

Džon Ram je krajem 2022. goodine istakao da mu se stil života neće promeniti ukoliko dobije  300 miliona evra.

- Novac je sjajan, ali onda smo se supruga i ja zapitali ”Hoće li se naši životi promeniti ako dobijemo taj novac”. Ne, neće se ni malo promeniti.

Pročitajte Završen medeni mesec - Opuštanje na golf terenu

Ruku na srce, sad bih mogao da se povučem sa ovim što sam do sad napravio i da ne igram više golf. Dakle nikada nisam igrao golf iz monetarnih razloga. Igram iz ljubavi, i želim da igram protiv najboljih na svetu.

 

 

Uvek sam bio zaiteresovan za sportsku istoriju slavnih i nasleđe koju legendarni sportisti ostavljaju, a trenutno mi PGA Tour pruža to - tvrdio je mladi golfer tada.

Komentari. (0)

Loading