Duhovi u Veneciji

Odbrojavanje počelo, Kenet Brana se vraća na velika vrata, premijera 14. septembra

Autor:

05.09.2023 13:00

Foto: Mega Com Film

Foto: Mega Com Film

Kenet Brana i premijera filma Duhovi u Veneciji



Triler reditelja i glumca Keneta Brane "Duhovi u Veneciji" (A Haunting in Venice) stiže u bioskope 14. septembra, a dan ranije u sredu premijerno će biti prikazan u velikim salama širom Srbije za čije projekcije se već od danas mogu pronaći karte na blagajnama bioskopa.

"Duhovi u Veneciji" snimljeni su prema motivima knjige čuvene "kraljice misterije" kako nazivaju spisateljicu Agatu Kristi, a reditelj i glumac Kenet Brana zajedno sa scenaristom Majklom Grinom najavljuje fanovima potpuno nova iznenađenja. Dvojac je snimio i filmove "Ubistvo u Orijent ekspresu" (2017.) i "Smrt na Nilu" (2022.).

- Naš cilj je uvek da pokušamo da izazovemo neku vrstu napetosti i oduševljenja - rekao je Brana.

Mega Com Film

 


Nakon razaranja Drugog svetskog rata oštroumni belgijski detektiv Herkul Poaro izgubio je veru u čovečanstvo i udaljio se od ostatka sveta, povukao se u slikoviti grad,  Veneciju. Ipak, on se nevoljno upliće u seanse koje se održavaju u jednoj urušenoj venecijanskoj palati, u trenutku kada se dogodi ubistvo jednog od prisutnih. 

- Poaro je u ovoj priči zaista pokušao da odustane. Video je mnoge zločine. Video je Drugi svetski rat, okrutnost čoveka prema čoveku i dosta mu je svega ili bar tako kaže.

U srcu priče je grad Venecija, jednako glavni "lik" kao i ostali, a scenarista Grin ističe da "ne postoji ništa tako mistično kao venecijanske palate. Sam grad poziva na maglu i maske," i tako je mesto dešavanja u originalnoj verziji, za potrebe filmske priče premešteno iz Engleske u Italiju.

Mega Com Film

 


Najnoviji film okupio je jaku glumačku ekipu i pored Keneta Brane u filmu igra Mišel Jeo (Sve u isto vreme), kao i dobitnica nekoliko nagrada Emi, Tina Rej, ovaj put u ulozi  autorke detektivskih romana Arijadne Oliver, velike prijateljice Herkula Poaroa

Knjiga po kojoj je snimljen film Duhovi u Veneciji "Uoči svih svetih" prvi put je objavljena 1969. godine kao “Hallowe’en Party” i kao još jedan naslov u okviru Agatinog opusa u kojoj misterije rešava čuveni belgijski detektiv.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading