Boriša Simanić

Povreda na meču imala je fatalne posledice: Boriša Simanić izgubio bubreg, tuga

Autor:

04.09.2023 13:00

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Povreda Boriše Simanića veoma je ozbiljna, evo u kakvom je stanju srpski reprezentativacSrpski reprezentativac Boriša Simanić je tokom meča sa Južnim Sudanom nehotice dobio udarac u predelu bubrega od strane košarkaša Nunija Omota.

Ata Images

 

Iako se u prvi mah činilo da je povreda Boriše Simanića bezazlena, udarac sudanskog košarkaša imao je ozbiljne posledice.

Pročitajte Tuga - Posle niza teških povreda Nadal se vanredno obratio, ne preostaje mi ništa drugo... (foto)

Naime, nakon komplikacija nastalih posle prve operacije Simanić se podvrgao novoj intervenciji tokom koje mu je, nažalost, odsranjen bubreg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Top Sport (@top_sport.rs)

Povreda Boriše Simanića zabrinula je ljubitelje košarke zbog čega se doktor reprezentacije Dragan Radovanović oglasio i otkrio nove detalje o njegovom zdravstvenom stanju. 

- Zbog pojave komplikacija na povređenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra.

Pročitajte Samo što je napunio 36 godina - Loše vesti stižu iz Bolonje, svi smo uz Miloša Teodosića

Zbog promena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen ceo bubreg.

Očekujemo i želimo da posle ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno - rekao je doktor Radovanović za KSS.

Ata Images

 

Pred meč sa Italijom košarkaši Srbije su na klupu za rezervne igrače postavili Borišin dres i time jasno pokazali da su srcem uz povređenog saigrača.

Komentari. (0)

Loading