Radmila Živković

Sramota! Radmila Živković punih 8 godina nije stala ispred kamera, za Gloriju priznaje: Ne zovu me jer...

Autor:

25.06.2023 15:17

Foto: Vukica Mikača

Foto: Vukica Mikača

Iako se u Srbiji godišnje snimi desetak filmova i dvadesetak TV serija, dramska umetnica Radmila Živković nije stala ispred kamera od završetka rada na sitkomu ‘Ulica lipa’ 2015. godine



Uprkos velikom kvalitetu koji poseduje, glumice Radmile Živković (70) nema u serijama i filmovima novijeg datuma.

Od poslednje klape sitkoma “Ulica lipa” 2015. nije stala ispred kamera, niko je ne zove, mada se u Srbiji godišnje prosečno snima desetak filmova i dvostruko više serija.

Boško Karanović

 

- Verovatno im ne odgovaram. Ali i ne želim da se pojavljujem jer je ogromna degradacija profesije. Mnogima ne bih dala ni da prodaju šargarepu na kvantaškoj pijaci, a ne da se bave produkcijom i snimanjem.

Pročitajte Radmila Živković - Svake noći sanjam majku

Nažalost, dosta naših glumaca pristaje na takve uslove jer ih je previše. Na stotine ih završi fakultet svake godine i treba nekako da se izbore za svoje mesto. Nisam alavica, ne tražim mnogo, i neću nikoga da uznemiravam.

Uvek sam imala budalastu ideju da svi mi radimo svoj posao, glumci, reditelj, dramaturg... Zvaćeš zato što ti treba najbolji. Da li treba nekog da vučem za rukav i pitam: “Ej, da li me vidiš?”

Vukica Mikača

 

Ne. Izvolite, igrajte se koliko hoćete, ja se u međuvremenu igram sama sa sobom. Živim prilično skromno i nemam te fantazije da mi je potrebno sve.

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta ističe da uživa u radu, ali ne po svaku cenu.

- Ako je nešto cena, onda nije užitak. Nisam na prodaju, ne mogu da me kupe, moraju da imaju poštovanja. Poštujem svakoga i za one koji mene ispoštuju uradiću ono što najbolje znam da radim.

Ata Images

 

Koristim čitavo svoje biće da budem najbolja moguća u poslu. Svaki izlazak glumca na scenu je kao autooperacija, tokom predstave proizvodimo ogromnu količinu adrenalina pošto i telo i dušu pokrećemo u trenutku i izrastamo u biće koje ne poznajemo, ali smo ga prepoznali u sebi.

Mi na sceni živimo živote drugih ljudi. To je mnogo teško i drugačije od onoga što ljudi zamišljaju.

Gloria

 

 

Komentari. (2)

Loading
Atlantida

25.06.2023 19:25

Draga Radmila, znamo mi zašto Vi ne dobijate uloge. Zna se koji klanovi vladaju medju rediteljima, producentima i glumcima. Toga ima i medju amaterima, verujte mi. Grehota je ne angažovati ovakvu Glumicu, sa velikim slovom "G", samo zato jer ne pripada ni jednom klanu, samo zato što nije poltron, samo zato što politički drugačije razmišlja od njih. Njima na dušu, a Vama, draga moja, na čast i čist obraz. Svako dobro Vam želim, draga Glumice, sa velikim slovom "G".

Vojo

27.06.2023 08:35

Дубок наклон госпођо, овако говори храбар, поштен и поносан човек. Имају неке Ваше колеге пуно да науче од Вас и о поштењу, и људскост, патриотизму. Живела и здрава била!