Aleksandra Janković

Hrabra odluka Aleksandre Janković: Zbog ljubavi spakovala kofere i napustila sve, čak i njega

Autor:

27.05.2023 18:00

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Glumica Aleksandra Janković zbog ljubavi promenila državu i napustila fakultetAleksandra Janković (52) zbog ljubavi promenila državu i napustila fakultet, lakše prašta drugima nego sebi, a u kutiji koju stalno nosi sa sobom čuva dragocene uspomene među kojima važno mesto imaju romantična pisma. Glumica koju smo zavoleli kao Vesnu Popović u "Azbuci našeg života" otkriva za Gloriju i da li je stroga prema sebi, da ima san kao beba, kao i najsimpatičnije udvaranje koje je doživela. 

Pročitajte Aleksandra Janković Splića- Oprostite mi moju ružnu prošlost

Dalibor Danilović

 

Jeste li strogi prema sebi?

- Nažalost jesam. To je deo odgoja i nasleđe porodice i društva u kom sam stasala. Treba naći meru u tome. Trudim se i čini mi se da ima nekih rezultata.

Imate li miran san?

- Spavam kao beba. Mirno i bezbrižno. I to bez ikakvih pomagala, samo zaspim. To je ogromna sreća.

Motiv sna koji vam se stalno vraća?

- Nemam san koji stalno sanjam. Uopšte, retko sanjam ili se ne sećam snova. Ponekad imam lucidne snove. To je vrlo zanimljiva pojava o kojoj ne znam mnogo ali mi je uzbudljivo da je istražujem.

Najluđa stvar koju ste uradili zbog ljubavi?

- Napustila sam fakultet i državu.

Gubitak koji vas je promenio?

- Jugoslavije. Izvrnuo mi je život naopačke. 

Dalibor Danilović

 

Najteža životna odluka?

- Da sebe stavim na prvo mesto. Ne znam da li sam uspela.

Najsimpatičnije udvaranje koje ste doživeli?

- Vozila sam se iz Obrenovca ka Beogradu, bilo je jako vruće pa su prozori bili otvoreni. Zaustavila sam se na semaforu i čekala zeleno svetlo. Pored mene zdesna je stao neki džip. Taman kad se upalilo žuto svetlo, dečko iz džipa je bacio mobilni telefon na moje suvozačko mesto i udario po gasu. Minut posle je taj telefon zazvonio, javila sam se, a mladić mi je rekao: “Hej, mislim da mi je telefon upao kod tebe na desno sedište. Možeš li da mi ga vratiš sutra u 20 sati u Klubu književnika?

 

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading