Sloboda Mićalović

Nepravda koja se desila njoj, živi kroz mene: Iza imena Slobode Mićalović krije se tragična priča

Autor:

19.05.2023 09:57

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Ime Slobode Mićalović odabrao je njen otac, a nosi ga u čast jednoj posebnoj ženi



Sloboda Mićalović nosi neobično ime koje kao mala nije volela. Međutim, kada je odrasla shvatila je lepotu svog imena i otkrila po kome ga je dobila.

Ime Slobode Mićalović koje je odabrao njen pokojni otac zapravo krije tužnu priču.

Ata Images

 

- Vremenom mi je jako smetalo moje ime, jer se niko nije zvao tako da ja znam, sem Slobode Trajković. Ona je bila verenica Ive Lole Ribara. To je jedna od najlepših i najtragičnijih priča u našoj istoriji.

Pročitajte Može i ovako - Sloboda Mićalović pokazala kako provodi Uskrs, fotografija će vas oduševiti

Žrtvovala je celu svoju porodicu, tako što su završili u gasnoj komori, jer nije želela da oda položaj svog verenika, Ive Lole Ribara. Znala je da mu sledi ubistvo, jer je on bio jedan ozbiljan revolucionar. 

Ata Images

 

Postoji i to čuveno pismo, zbog kog je meni tata dao ime, a baš je Kornelije Kovač, odnosno Korni grupa, opevala tu pesmu.

Naslov pisma je „Jedina moja, ne stiglo te ovo pismo“. To je poslednje pismo koje je on njoj uputio, misleći da će on nastradati, ali nažalost je prvo ona stradala. 

U znak te velike ljubavi, moj tata je igrao monodramu Ivo Lola Ribar, trista ili četiristo puta, a mi smo kao klinke nosile majicu „Ivo Lola“. 

Pročitajte Glumice oborile s nogu - Sloboda, Nina, Jelisaveta... Koja je imala najbolji stajling? (foto)

Instagram

 

Mislio je, ako dobije sina da se zove Ivo, a ako dobije ćerku da se zove Sloboda, jer se moja Mirjana zove po sestri Ive Lole Ribara, sve je to nekako umreženo - ispričala je glumica za "K1".

Ime Slobode Mićalović će možda inspirisati nove generacije da saznaju ko je bila Sloboda Trajković, istakla je ona.

Pročitajte Udobnost ispred estetike - Sloboda Mićalović crvenim tepihom prošetala ovako, mišljenja su podeljena (foto)

- Možda ta nepravda koja se desila Slobi Trajković, na neki način kroz mene živi, da za nju čuju neke naredne generacije. 

Nije ona tada umrla, naprotiv, nastavila je da živi kroz mene, što je meni posebno drago. Ja znam, da je jedno petnaestak devojčica dobilo ime po meni, a one će se možda nekada raspitati ko je bila Sloboda Trajković i ja mislim da je tu misija ispunjena. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading