Lana Toković

Pretužne vesti: Iznenada preminula Lana Toković

Autor:

14.05.2023 13:53

Foto:

Foto:

Muzičarka Lana Toković preminula je jutros na VMA



Muzičarka Lana Toković preminula je jutros na VMA, prenose domaći mediji.

Poznata sprska muzičarka preminula je u 57. godini, a tragične vesti je na svom Instagram profilu podelila pevačica i njena velika prijateljica Vanesa Šokčić

- I dalje sam u šoku, ne mogu da dođem sebi, ne prestajem da plačem. Jutros u pola 5 iznenada je preminula moja drugarica u bolnici na VMA. Još uvek ne znam kada je sahrana i ne znam pravi razlog zbog čega je ona preminula, znam samo da je imala astmu - rekla je za Informer slomljena Vanesa. 

Pročitajte Nebrojeno puta ste je čuli - Ovu pesmu Jasna Kočijašević posvetila je pokojnom sinu, otpevala ju je samo jednom (video)

Lana Toković rođena 29.11.1966 godine u Beogradu. Osnivač je grupe „Lana i Aldo“, a muzikom se profesionalno bavi od svoje šesnaeste godine.

Sa uspehom je završila klavir i solo pevanje. Bila je član dramske grupe u Beogradu. Profesionalni angažman u muzici započela je u svojoj 16. godini, prvo u Studiju 13, a potom u Studiju 6 Radio Beograda gde je postala najmlađi producent i muzički urednik.

U veoma kratkom roku postala je i najmlađi solista Džez orkestra Radio Beograda, ali odlučuje da se posveti profesiji producenta. Snimila je preko 40 trajnih zapisa za fonoteku Radio Beograda. Odmah nakon toga, otvara svoj muzički studio u Beogradu za snimanje i komponovanje.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading