Đorđe David

Sa 14 godina svedočio ubistvu: Đorđe David se od ove tragedije nikada nije oporavio

Autor:

11.05.2023 21:15

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Otac Đorđa Davida tragično je nastradao, a to je na muzičara ostavilo velike posledice



Đorđe David nekada je bio idol mlađim generacijama, a on je uzora imao u svom ocu koji je tragično preminuo.Tragedija koju je proživeo kao dete ostavila je na njega velike posledice. 

Naime, otac Đorđa Davida je ubijen kada je muzičar imao 14 godina.

Pročitajte Nesreća u Beogradu - Đorđe David imao udes, evo u kakvom se stanju nalazi

Zoran Kuzmanović Munja

 

- Otac Vasilije odveo me je sa 10 godina u dramsku sekciju koju je imala Radio Televizija Beograd, i tada sam prvi put video Buleta Goncića, Sonju Savić, Brstinu i druge. Moj otac je bio član saveza komunista, i dok su svi gledali da zabodu neku lovu i vikendice, njega to nije zanimalo.

On je bio tajni savetnik u Titovom kabinetu i smrt oca me je negde opredelila za umetnost, uprkos tome što su svi u porodici bili akademski obrazovani ljudi, doktori, ja sam rešio da se bavim onim gde mi sloboda dozvoljava da budem svoj – ispričao je roker za „Grand“, te opisao kako je njegov otac tragično izgubio život.

Pročitajte Čemu ovo služi - Nepristojan gest Đorđa Davida

ATA Images

 

Otac Đorđa Davida bio je pored njega kada je nastradao 

- Bila je u pitanju politička nameštaljka, izrežirana. On i ja smo bili u kolima, meni dlaka sa glave nije falila, a on je ostao na mestu mrtav.

Ali bio je i ostao autoritet u mojoj glavi. Ja sam se nakon toga strašno promenio, jer je moj heroj bio poražen. Nisam imao ni 15 godina i to su stvari koje mladom čoveku naprave lom u glavi – rekao je muzičar.

Trauma poput ove može uticati da dete krene putem poroka, što se desilo Đorđu.

Pročitajte Samo se molitva čuje... Tamara Vučić pogođena nezapamćenom tragedijom poslala snažnu poruku FOTO

Ata Images

 

- Kad izgubiš idola u tim godinama, osećaš se potpuno izgubljeno, nesigurno, kao da nisi svoj i tražiš utočište u onima koji su slatkorečivi. Otišao sam u nekom trenutku pod led, samo heroin nisam probao. To je trajalo godinu dana, vrlo intenzivno.

Zahvaljujući sportu i porodici, a nakon što sam video kako mi odlaze prijatelji, odlučio sam da pronađem izlaz. Mnoge od njih sam ispratio na onaj svet, bilo je tu dece mnogih poznatih ličnosti, predsednika država i predsedništa i svaka smrt je izazivala bol i potvrđivala da sam ja na dobrom putu tim što sam se opredelio za umetnost i za čist način života – ispričao je muzičar.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading