Saša Vidić

Ovo je uzrok smrti Saše Vidića, preminuo u 52. godini

Autor:

24.04.2023 13:42

Foto: ATA Images

Foto: ATA Images

Srpski stilista i kreator Saša Vidić preminuo je danas, a o uzroku njegove smrti ne prestaje da se piše



Poznati srpski stilista i kreator Saša Vidić iznenada je preminuo jutros u 52. godini u KBC "Bežanijska kosa" u Beogradu.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Vidić je kasno sinoć dovezen u teškom stanju i odmah priključen na respirator.

Pročitajte Pozlilo mu drugi put u toku dana - Saša Vidić završio u bolnici

ATA Images

 

Prema rečima izvora, u pitanju je bilo septično stanje, te je stoga proglašen mrtvim usled kardiorespiratorne insuficijencije, a definitivan uzrok je zasad nepoznat.

Vidić je rođen je 1971. godine u selu Mlaka u Hvatskoj, živeo je jedno vreme u Banja Luci, da bi se potom preselio kod ujaka u Beograd, kada je pobegao od rata u Bosni kao izbeglo lice.

U srpskoj prestonici izgradio je karijeru.

Šta je kardiorespiratorna insuficijencija

Predstavlja naglo nastalu slabost disajne funkcije koja nam omogućava razmenu gasova između spoljašnje sredine i krvi.

Centralni deo sistema za disanje su pluća, ali disajna funcija zavisi od više sistema organa i nivoa kontrole. Taj sistem čine centri u mozgu, produženoj i kičmenoj moždini, mišići grudnog koša, dijafragma, plužna maramina, pluća, disajni putevi, krvni sudovi. Zbog toga disajna slabost, bilo akutna ili hronična, može nastati kao posledica patoloških poremećaja na svim ovim nivoima.

Najčešći uzroci su – upale pluća, edem pluća, plućna tromboembolija, teško pogoršanje astme i hronične obstruktivne bolesti pluća, akutni respiratorni distres sindrom, pneumotorax, moždani udar, moždane povrede, trovanja, neuromišićne bolesti).

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading