Violeta Miljković

Viki Miljković Uskrs obožava: Boje za jaja sam donela iz inostranstva, puniću paprike, gozba traje ceo dan

Autor:

14.04.2023 14:00

Foto:

Foto:

Pevačica Violeta Viki Miljković Uskrs sa nestrpljenjem iščekuje jer tada sa porodicom na okupu proslavlja najveći hrišćanski praznik



Kao i svake godine i ove će Viki Miljković Uskrs provesti sa najmilijima sinom Andrejem i suprugom Draganom Taškovićem Tašketom.

Pevačica je rodom iz Niša, a u njenom roditeljskom domu Vaskrs se uvek proslavljao tradicionlano. To je prenela i u svoju porodicu, pa poštuju sve pravoslavne običaje, a na stolu je uvek bogata trpeza.

Pročitajte Viki Miljković samouvereno prošetala gradom, svi gledali u njen autfit (foto)

ATA Images

 

- Od kad znam za sebe, još od kad sam bila dete bilo je tako i ja sada tako učim moje dete i nadam se da će i oni nastaviti tu porodičnu tradiciju. Inače, ja sam neko ko mnogo voli i poštuje tradiciju i običaje.

To držim i kod nas u kući, ali volim da se raspitam za tuđe i da znam kako je - rekla je Viki koja uživa u šaranju jaja za Uskrs.

- Donela sam neke boje iz inostranstva jer ja to volim da isprobam, ali najviše volim da farbam crvena jaja, to prvo. I ono što je jako zdravo je lukovina, ljuspice luka se potope u toplu vodu i stoje celu noć, ta jaja su mi najslađa i to je nešto što je obavezno.

Pročitajte Posle napada migranata živi u strahu - Sin Viki Miljković konačno u javnosti (foto)

Naravno, volim da ima i drugih boja, pogotovo onih svetlijih. Nekada sam crtala i pisala, stavljala travčice, a možda ću i sad - rekla je za "Grand" pevačica u čijem domu gozba za Uskrs traje ceo dan.

- Mi postimo ceo post i onda jedva čekamo i radujemo se Uskrsu. Imamo ta neka tradicionalna jela koja se prave samo za Božić ili za Uskrs. Mi na jugu smo navikli da je predjelo kao glavno jelo (smeh), više vrsta sireva, suhomesnato, pite, gibanice, salate, kajmak, sir.

Pročitajte Ne može da ne uspe - Farbanje jaja pirinčem, efekat prelep (video)

Ali nam posle predjela treba pauza da bi nastavili dalje. Naravno, domaća supa je tu i mi Nišlije volimo da napunimo paprike, pa zatim meso, pasta. Ma kod mene to traje ceo dan, od deset ujutru do sedam uveče - kaže Viki koja voli da kuva za svoje ukućane.

- Tada nemam žene koje mi inače pomažu, svako je u svojoj kući. Ja sa zadovoljstvom kuvam za svoju porodicu i prijatelje - priznala je članica žirija Zvezde Granda.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Sofi

14.04.2023 15:04

Znamo Viki sta kuvas, pricao nam je Sasa Vidic.