Srđan Todorović

Srđan Todorovića prvi put o smrti sina: Pustili smo ga da spava pola sata duže i već je bilo kasno

Autor:

02.04.2023 12:00

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Srđan Žika Todorovića otvorio dušu o svom životu nakon smrti trogodišnjeg sina



Naš proslavljeni glumac Srđan Žika Todorovića, uprkos veoma uspešnoj karijeri u privatnom životu je naišao na nezamislive gubitke i padove.

Neke, od kojih gotovo da se nikad neće opraviti.

Pročitajte Srđan Žika Todorović objavio fotografiju sa kolegama s klase

ATA Images

 

Iznenadna smrt trogodišnjeg sina Dejana potpuno ga je slomila, a još pre toga nakon gubitka oca, Bore Todorovića, Žika se povukao u sebe.

Dan kada je ostao bez sina ostavio je neizlečivu ranu na njegovom srcu, a slomljeni Žika do sada nikad o tome nije govorio javno.

- Ja svaki dan gledam njegove slike i ljubim ga i gledam te neke snimke na mobilnom telefonu. Evo sad je bilo pet godina... Prošlo... - sa knedlom u grlu, izustio je Srđan Žika Todorović

Zatim je teška srca priznao:

- Pet i po godina je sad kad dajem ovaj intervju. Još uvek nisam stao na noge. Sada radim neke rokenrol emisije i uopste me gluma više ne zanima - reako je Srđan u emisiji 'Una, due, tre'.

Glumac je ovog puta ispričao i detalje tragedije.

- Stavili smo ga na popodnevno spavanje, pustili smo ga pola sata duže i već je bilo kasno, bio je plav. Kad je došla Hitna pomoć uradili su sve, ali doktorka je rekla da je prekasno - rekao je glumac, a potom zastao na trenutak.

Pročitajte Kakav problem je imao glumac pre 53 godine

Uzrok smrti je šokantan, i potpuno neočekivan.

- Slučajna iznenadna dečja smrt! To se zove kad dete umre u snu i obično se dešava deci od tri do pet godina. Naravno, radili su, kako se kaže ono kad gledaju krv da li je od nečega umro?

I nisu našli ništa. I onda kad ne nađu ništa stave pod 'SIDS' - krenuo je Žika.

- To je zvanična bolest koja postoji u Americi. Ja sam pričao sa nekim američkim parovima kojima je isto dete umrlo od SIDS-a. 'SIDS' - neobjašnjivo, zašto? Ili na srpskom 'Slučajna dečja iznenadna smrt - otkrio je Srđan, koji se prekrstio i blago udario rukama o sto.

Novinarka televizije Una ga je pitala da li je doživeo da ga sin nazove "tata", da li je počeo da priča i komunicira sa njim, da li ga je osetio. Više puta je potvrdio.

- Da! Taman je postao dečak, dečak - zaplakao je.

Pročitajte Žika Todorović pre Ane ljubio je atraktivnu voditeljku koju svi dobro znate

Uprkos neposivoj tragediji, sačuvao je ljubav sa suprugom Anom. Upoznali su se i zavoleli na prvi pogled na Adi Bojani, a ljubav traje već dve i po decenije. Kako je ispričao vole se istim intezitetom kao na početku veze, a gubitak deteta još više je utemeljilo njihovu ljubav.

Međutima, Žika priznaje da se ona još uvek nije pomirisa sa činjenicom da njenog sina više nema, i nije se oporavila.

- Teže! Nije još - kazao je Todorović u emisiji 'Una, due, tre'.

Ataimages

 

 

Uprkos tragediji Todorović je zahvalan što je, bar kratko, osetio kako je to biti otac.

- Recimo, da Ana i ja nismo mogli da imamo decu pošto mnogi parovi ne mogu, da li bih bio srećniji? Ne znam. Ali, u svakom slučaju sam zahvalan Bogu što sam, eto, osetio kako je biti otac - završio je Srđan Todorović.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading