Predrag Spasić

Igrao za Partizan, Real i reprezentaciju, sad legendarni fudbaler radi kao magacioner: Treba mi pomoć, jedva preživljavam

Autor:

14.03.2023 11:10

Foto:

Foto:

Fudbaler Predrag Spasić od nekadašnjeg reprezentativca i prvotimca Reala danas jedva sklapa kraj sa krajem, ovo je njegova priča



Legendarni bivši reprezentativac naše zemlje i nekadašnji fudbaler Partizana i Real Madrida, Predrag Spasić, doživeo je tešku sudbinu nakon završetka karijere. Povukao se u ilegalu, skoro 20 godina ga nije bilo u medijima, a pre nekoliko meseci dao je veliki intervju za španski "Relevo" u kojem je otkrio svoju tužnu sudbinu.

Pročitajte Jedan pogrešan korak i ostali su bez vida - Saša i Dejan Matić nisu rođeni slepi, evo šta se dogodilo

printscreen Arena sport

 

- Kad sam završio svoju fudbalsku karijeru vratio sam se u Srbiju 1996. godine i onda su počeli moji problemi. Firma u koju sam uložio novac je propala, posle toga sam bio u teškoj situaciji, morao sam da tražim novi posao da bih mogao da živim normalno. Neki posao koji do sada nisam ni mogao da zamislim da ću raditi, to je kao magacioner u jednoj firmi. 

Otkrio je i da je upao u depresiju posle povratka u Srbiju, ali su mu prijatelji psiholozi pomogli da je prebrodi.

- Bila je depresija, ali kada sam se vratio ovde u Srbiju. Imao sam dobre prijatelje koji su mi u tim teškim trenucima pomagali i zahvaljujući ljudima iz medicine uspeo sam da se izvučem.

Ipak, borba i dalje traje, a Spasić je tokom intervjua apelovao i za pomoć.

Pročitajte Jugoslavija ga je obožavala - Ovaj poznati gospodin je otac Lee Kiš (foto)

- Živim od posla za koji sam plaćen 400 evra mesečno.  Treba mi pomoć, pomoć u ekonomskom smislu. Sada živim iz dana u dan. U teškoj sam situaciji, moraš biti mnogo jak da sve prebrodiš.

- Nikad nisam zvao klubove za koje sam igrao, niti ću. Bilo bi glupo. To je možda bila i moja greška. Sve što mi se desilo je mnogo uticalo na mene i nisam ni sa kim razgvarao, živeo sam u tišini. Zatvorio sam se u sebe. Sada sam psihički mnogo bolje. Nikada neću moći da mrzim fudbal, doneo mi je mnogo stvari u životu - rekao je on piše Telegraf.

Pročitajte Spala na 43 kg, telo u modricama - Anoreksija je Milenu Ćeranić načisto promenila, pevačica otvorila dušu

youtube printscreen

 

Ovaj intervju, koji je prošao nezapaženo, jer ga nisu preneli i mnogi relevantni i moćni mediji u Španiji, tek je sada došao u žižu javnosti. Priča je došla i do njegovog bivšeg kluba, Real Madrida, čiji su se veterani organizovali da pomognu Spasiću.

Nema sumnje da će to što je ovaj intervju dospeo u žižu javnosti uticati da se dodatno pomogne nekadašnjem legendarnom fudbaleru.

Spasić je tokom karijere igrao za Radnički Kragujevac, Partizan, Real Madrid, Osasunu, Marbelju i Radnički iz Beograda. Odigrao je i 31 utakmicu za reprezentaciju Jugoslavije, a bio je i član ekipe na Mundijalu 1990. godine, kada je odigrao svih pet utakmica.

printscreen Arena sport

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading