Džozef Bajden

Džozef Bajden operisan, dijagnoza rak: Lekar Bele kuće objasnio u kakvom je stanju američki predsednik

Autor:

04.03.2023 16:00

Foto:

Foto:

Džozef Bajden operisan, uklonjen mu je karcinomLekar američkog predsednika Džozefa Bajdena oglasio se i obajvio rezultate hiruškog zahvat koji je nedavno obavljen. Džozef Bajden je imao uobičajeni oblik raka kože, pa je lezija sa kože uklonjena u predelu grudi prenosi AP.

Pročitajte Prva žena tamne puti koja je potpredsednica SAD - Džozef Bajden joj je ukazao poverenje

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by President Joe Biden (@potus)

 

Da je u pitanju karcinom bazalnih ćelija, uobičajeni oblik raka kože, potvrdio je njegov lekar u petak, dodajući da nije potrebno dalje lečenje, prenosi AP.

Dr Kevin O'Konor, lekar u Beloj kući koji je bio Bajdenov dugogodišnji lekar, rekao je da je „svo kancerogeno tkivo uspešno uklonjeno” tokom predsednikovog rutinskog pregleda 16. februara. i da je on „ zdrav, energičan“ i „sposoban “ da se nosi sa svojim obavezama, piše Kurir.rs.

Mesto uklanjanja na Bajdenovim grudima „lepo zaraslo“ ispričao je doktor O'Konor i dodao je da će predsednik nastaviti redovne preglede kože kao deo svog rutinskog zdravstvenog plana.

Pročitajte Poslednji praznici u predsedničkoj rezidenciji - Evo kako je Melanija Tramp ukrasila Belu kuću

 

 

Bazalne ćelije su među najčešćim oblicima raka koji se lako leče, pogotovu u slučajevima da se promene uoče u ranoj fazi. O'Konor je rekao da nemaju tendenciju da se šire kao drugi karcinomi, ali mogu da rastu u veličini, zbog čega se uklanjaju.

Bajden je imao „nekoliko lokalizovanih nemelanomskih karcinoma kože“ uklonjenih iz svog tela pre nego što je počeo svoj mandat, rekao je O'Konor u svom rezimeu o predsednikovom zdravlju od 16. februara, napominjući da je dobro utvrđeno da je Bajden provodio dosta vremena na suncu tokom svoje mladosti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by President Joe Biden (@potus)

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading