Ksenija Bujišić

Velika borba: Ksenija Bujišić proslavila sinu prvi rođendan - od prevremeno rođene bebe do divnog dečaka!

Autor:

04.03.2023 12:45

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Ksenija Bujišić je pre godinu dana vodila najveću borbu u životu



Voditeljka Ksenija Bujišić proslavila je prvi rođendan svom sinu Danilu, a pre godinu dana se suočila sa, verovatno najvećom bitkom u životu. Trudnoća je bila komplikovna kao i porođaj.

Pročitajte Ponosna mama Ksenija Bujišić: Lara i ja smo super, ona je živahna devojčica

 

 

- Moj čarobni dečak danas slavi 1. rodjendan! Kažu stigao si ranije, a mene ako pitaju upoznali smo se u pravi čas. Ti si moja hrabrost, beskrajna ljubav i životna pobeda. Zbog tebe je sve vredelo, a sa tobom bilo lakše. Da ti lice zauvek krasi neodoljivi osmeh, a da te tvoja hrabrost od prvog dana nikada ne izda. Budi nam zdrav i tako poseban, jer si ti našoj porodici doneo posebnu čaroliju.
Imamo nekoliko rodjedana koji su naš put obeležili, a danas slavimo prvi u nizu. Voli te mama zauvek i živi za tebe! - napisala je Ksenija na Instagramu.

Ksenija Bujišić  je prošle godine u ovo vreme preživela veoma tešku situaciju za jednu majku, imala je visoko rizičnu trudnoću koja se završila prevremenim porođajem.

- U odnosu na prvu trudnoću, druga je bila rizična, pa je onda i porođaj bio ranije nego što je trebalo. Svih devet meseci me je pratio strah i strepnja, a poslednje nedelje sam provela u bolničkom krevetu. Koliko god je dijagnoza bila kompleksna, teška i zabrinjavajuća, od početka sam znala da smo Dača i ja "dream team" i da će na kraju sve biti kako treba – rekla je tada voditeljka za Kurir.

Kako je tada Ksenija ispričala, to je bila najteža situacija u kojoj se našla u životu, ali je do kraja verovalo da će sve biti u redu.

Danilo je rođen 3. marta, ali tu njihovim brigama nije bio kraj, jer je voditeljka morala da se vrati u bolnicu zbog dela posteljice koji je ostao u telu, piše Espresso.rs.

- Bilo je sve kako treba do 15. nedelje trudnoće, uradila sam prentalni test. I zapravo beba nikad ni tokom trudnoće nije problem, već moja dijagnoza „acreta previa centralis“ koja se ticala posteljice. A, beba kao beba je bez obzira na tu moju čudnu posteljicu našla način funkcionisanja i sa njom sarađivala, za sebe uzimala sve što joj je bilo potrebno – objašnjava voditeljka.

Borba koja nije prestajala

 

 

Međutim, Ksenija je u 27. nedelji trudnoće hitno primljena u bolnicu „Narodni front“.

- Kad su me doktori pregledali, oni nisu mogli da veruju da sam ja kod kuće u takvoj situaciji izgurala sama sa sobom do tog dela trudnoće. Hitno sam primljena u bolnicu i na moje pitanje „kad me puštate“, doktori su mi odgovorili „ti ostaješ ovde do kraja, kakva crna kuća, ti si tempirana bomba“ – priseća se Bujišićeva.

- Ja sam se stvarno sve vreme šalila i na svoj i na tuđ račun koliko god da su te neke dijagnoze bile zabrinjavajuće i po život opasne. Nekako znala da ne dozvoljavam sebi da se to meni dogodi i da ta opcija ne postoji. Postoji samo to da ću ja uzeti svoje dete, da ćemo oboje biti živi, zdravi, pravi i da idemo kući da nastavimo svoj život kao da se nikada ništa nije dogodilo – objašnjava i dodaje da sin Ksenije Bujišić i ona su rođeni pobenici, i ništa drugo nije bilo moguće prihvatiti kao opciju.

Pročitajte Anđela Đurašković i Ksenija Bujišić: Uređivanje sobe za bebu važnije od svadbenog veselja

 

 

Prema njenim rečima, to su traume za ceo život. Sve je do tada bila borba, ali više uvertira za najveću bitku – onu za bebu i njen život. Sin Ksenije Bujišić iz ove bitke izašao je kao pobednik, a mama je jedva dočekala trenutak kada ga je izvela zajedno sa suprugom Miljanom i ćerkom Lorom iz Instituta:

- Sada sa ove tačke gledišta mogu da kažem jedno ogromno hvala što je Dača bio na Institutu za neonatologiju i što su doktori od jedne mrve, meni dali čast da budem mama jednom preslatkom zdravom dečaku koji je danas pravi dasa – s ponosom govori ona.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading