Nenad Pagonis

Preemotivno! Nenad Pagonis u suzama na kućnom pragu: Od nekadašnjeg toplog doma ostala je pustoš... (foto)

Autor:

03.03.2023 10:33

Foto: ATA Images

Foto: ATA Images

Prolazeći sa prijateljem kroz kraj u kome je odrastao, Nenad Pagonis suočio se sa bolnom istinom zbog koje je doneo veliku životnu odluku i uputio snažnu poruku svim očevima



Višestruki šampion Evrope i sveta u boksu i kik-boksu Nenad Pagonis ponosni je otac dvoje dece - ćerkice Tese i sina Vladimirosa. Porodica mu je oduvek bila utočište i mirna luka kroz brojne bitke i životne faze.

Pročitajte Nenad Pagonis - Životne lekcije deci prenosim kroz muziku (foto)

ATA Images

 

Prolazeći sa prijateljem kroz kraj u kome je provodio dosta vremena kod bake i deke, Nenad se pre nekoliko dana suočio sa nimalo lepom slikom, koja mu je naterala suze na oči. 

"Prolazio sam danas kroz Čortanovce, i nešto mi je došlo skrenem sa puta i da odem da vidim bakinu kuću u kojoj sam proveo detinjstvo, u kojoj već dugo niko ne živi. Kapija je bila zaključana ali taj mali klempa kome je ona tada izgledala kolosalno, sada ju je prerastao! Gledao sam preko nje.

Instagram

 

Neko vreme dok sam stajao tamo i uspomene su krenule da naviru. Isprva nisam znao zašto su mi suze krenule dok sam gledao opustošeno dvorište, staru kotobanju, obore i svinjce ali što sam duže gledao shvatio sam da gledam malog Nenada, kako trči kroz bakino dvorište, mirisno puno cveća, gde je svaka stvar znala gde joj je mesto. Video sam sebe kako leti znojav i prljav od igranja na ulici dolazim do bakinog bunara samo da bi zagrabio jedno lonče hladne vode i nastavljao dalje sa igrom... Setio sam se svinjokolja kada je dvorište bilo puno ljudi, kada sam sekao mast sa ujakom i topio čvarke. Video sam drvo sa kojeg je baka ubrala onaj prut kojim me je išibala jer sam bacajući kamen slučajno ubio gušče...

Dok sam stajao, kao da sam jednim okom gledao sadašnju pustoš koja je ostala od tog nekadašnjeg toplog doma, a jednim gledao sa strane paralelni film prošlosti u kojem sam bio toliko srećan i bezbrižan. Znajući šta ga sve čeka u životu na momenat mi je došlo da viknem tog malog dečaka -" Nešo!!! Nešo, dođi ovamo!" Da ga zagrlim i da mu kažem, "Mali, čeka te puno teških situacija u životu, ali nikada nemoj da kloneš snagom, jer ćeš na kraju izaći iz svega kao pobednik", da ga zagrlim dugo, dugo, i da mu dam deo snage da sve to izdrži.

Pročitajte Posle pevanja, kik-bokser Nenad Pagonis oprobao se u još jednoj nesvakidašnjoj ulozi

Instagram

 

Isprva nisam znao zašto sam skrenuo sa puta i došao da vidim bakinu kuću, ali sada znam!

Znam koliko je detinjstvo bitno za razvoj čoveka, i znajući to ću dati sve od sebe da onaj mali klipan Vladimiros i moja princeza Tesa zauvek pamte to detinjstvo po lepom!

Očevi, koliko god da ste umorni od života, razočarani, izranjavani, nemojte dozvoliti vašoj deci da osete i proživljavaju bitke koje vi bijete. Omogucite im da to detinjstvo, taj najvažniji segment života, prožive čarobno, jer tako ćete dobiti mirnu i spokojnu starost. I sve ovo ne bih zapisao da nije bilo drugara koji me je krišom slikao dok sam tamo stajao jednom nogom u detinjstvu", dirljivo je i sa puno sete napisao Nenad Pagonis i raspalako mnoge. 

Instagram

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading