Tuga

Ogromna tragedija: Evropski šampion poginuo u ratu u Ukrajini (video)

Autor:

02.02.2023 12:20

Foto: Photo by Steve Wood/Evening Standard/Getty Images

Foto: Photo by Steve Wood/Evening Standard/Getty Images

Rat u Ukrajini odneo još jednu žrtvu, poginuo evropski šampion, nevericaU borbama koje besne u Ukrajini stradao je i poznati ruski sportista Sergej Uvicki. Osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u karateu (2010) i generalni sekretar Kjokušin federacije Rusije položio je život u borbama u Donbasu prilikom izvršavanja borbenih zadataka.

Pročitajte Dom Marije Veljković zavijen u crno, voditeljka potvrdila tragične vesti - Volim te... Odmori se

twitter printscreen

 

Sergej Uvicki smrtno je stradao dok je obavljao borbenu misiju u Donbasu. Imao je 41 godinu, bio je zaslužni sportista Rusije.

Na ratište je otišao kao član dobrovoljačkog odreda „Sojuz“ RSBI, koji je sastavljen od bivših i sadašnjih sportista. U ovom odredu bilo je preko 100 poznatih sportista i instruktora. U decembru 2022. bili su na obuci u Čečeniji, u centru Gudermes. Od 5. januara odred je upućen na ratište u Donbas. 

Pored Uvickog, pripadnici odreda su Sergej Plehanov (dvostruki šampion Ojama kupa u Japanu, japanski šampion K1), Viktor Gorn (šampion Svetskog kupa, šampion Evrope), Vsevolod Mohirjev (trener i šef jednog od gradskih kjokušinkai organizacija). Komandant odreda je Ramil Gabasov (izvršni direktor RSBI i direktor Svestilskog karate saveza), navodi Nova. 

Pročitajte Alek Boldvin optužen za Halinino ubistvo, evo kolika zatvorska kazna mu sledi

Sergeju je specijalziovani portal superkarate.ru posvetio emotivan tekst.

„Bio je vlasnik jednog od najmoćnijih lou kikova u modernom kjokušinu. Sergej Uvicki imao je 41 godinu, bio je sportista iz Perma. Diplomirao na Permskom nacionalnom istraživačkom politehničkom univerzitetu. Majstor sporta međunarodne klase, šampion Evrope, osvajač srebrne medalje japanskog prvenstva i apsolutnog šampionata Evrope, višestruki pobednik raznih ruskih i međunarodnih turnira. Bio je generalni sekretar Ruske kjokušin federacije, vlasnik crnog pojasa trećeg dana. Borac, koji je tokom cele karijere bio deo elitnog ruskog tima borilačkih veština.“

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading