Nataša Miljković

Natašin osmeh krije prerano odrastanje: Oca nikada nije bilo, majka je iz zatvora donosila teške priče, borila se kao lavica

Autor:

24.01.2023 20:01

Foto: Nebojša Babić

Foto: Nebojša Babić

Majka Nataše Miljković mnogo je uticala na njenu celokupnu ličnost i odrastanje, večno joj je zahvalna



Uvek nasmejana, vedra i profesionalna Nataša Miljković retko kada priča o svom privatnom životu. Sin Lazar centar je njenog sveta, a svog detinjstva prisetila se nedavno gostujući kod Vesne Dedić u emisiji "Balkanskom ulicom". 

Ona se, naime, prisetila odrastanja u izuzetno sumorno vreme tokom devedesetih godina prošlog veka. Majka Nataše Miljković imala je veoma težak zadatak tada, jer je očeva prezauzetost poslom sav teret bacila na nju. 

Pročitajte Bolest je bila jača - Otkriveno zašto Nataše Miljković nema na televiziji

- Mama mi je radila u zatvoru. Bila je socijalni radnik u bolnici, i onda je donosila užasno teške priče sa posla, a tata je radio u ‘Večernjim novostima’. Novinar je bio, i nije ga ni bilo kod kuće. On kad i dođe kući, ode i zatvori se u svoju sobu i čita novine. Ja sam jedinica, nemam ni brata ni sestru i moje odrastanje je bilo – živim sama sa sobom - ispričala je voditeljka i otkrila šta je sve njena majka činila sve za porodicu.

- To su bile devedesete. Bila sam drugi razred gimnazije, i rešim ja da krenem sa drugaricom u Tačku, Dom omladine. Ulaz u Tačku bio je pola marke, a moja majka u tom trenutku zarađuje dve marke, znači četvrtina plate za ulazak tamo. Ne znam kako smo se snalazili tih godina, ali kad odeš u Tačku, uopšte ti ne bude loše. Lepo je bilo, veselo. To su bili prvi izlasci - prisetila se Nataša.

Pročitajte Srpski Hamilton - Sin Srđana Timarova i Nataše Miljković je budući automobilski as

ATA Images

 

Majka Nataše Miljković imala je mnogo čemu da nauči poznatu novinarku.

- Naučila sam da su žene sposobnije da iznesu teška vremena. Da u njima jednostavno proradi taj nagon da prežive, tj. da sačuvaju život svog mladunčeta, koliko god da imaju godina. Mi smo tada opstajali zato što je moja majka odlazila svakog vikenda u Bugarsku, u Sofiju, u grad u kojem moj tata živi i radi kao dopisnik. Ona odlazi, ali ne kod njega, već da odatle ide vozom za Instanbul, na neku pijacu, i donosi robu koju šalje za Doboj mojoj tetki, koja to sve prodaje u butuku, i od toga smo mi živeli - ispričala je Nataša.

Nebojša Babić

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading