Mihajlo Kostić Pljaka

Ulica u Zemunu nosi njegovo ime: Gledali ste ga u Srećnim ljudima ali niste znali da je on otac Vuka Kostića (foto)

Autor:

17.01.2023 17:45

Foto: ATA Images

Foto: ATA Images

Mnogi nisu ni posumljali da je ovaj glumac otac Vuka Kostića



O glumačkom umeću Vuka Kostića najbolje svedoče njegove uloge, popularnost mu godinama unazad ne jenjava, a ljubav prema sedmoj umetnosti nasledio od oca.

Pročitajte Bila je to velika ljubav - Za ovom glumicom je Vuk Kostić izgubio glavu

ATA Images

 

Vukov tata, Mihajlo Kostić Pljaka, je takođe bio glumac, a Vukov deda, Nestor Kostić Nega je bio jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju i to pre Drugog svetskog rata, piše Kurir. 

Otac Vuka Kostića, inače glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, filmsku karijeru počeo 1957. godine u filmu "Subotom uveče". Poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji "Đeneral Milan Nedić". Mnogi ga pamte kao Pavla iz "Povratka otpisanih", šefa obezbeđenja u "Sivom domu", ali i kao veterinara u kafileriji gde su dolazili Vukašin Golubović i Neca u potrazi za izgubljenim Simom u "Srećnim ljudima".

Pročitajte Šta se dogodilo - Vuk Kostić pokazao povređeno lice

printscreen

 

Čitavu bivšu Jugoslaviju rasplakala je vest o njegovoj smrti. On je 9. marta 2001. godine u 67. godini izgubio borbu sa opakom bolešću - leukemijom. Osim Vuka, iza njega je ostala supruga Gordana i sin Nestor

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by vuk kostic (@vukkosticbadza)

 

Jedna od ulica u Zemunu 2019. godine ponela je Pljakino ime.

- U familiji smo imali velikih ljudi i hajduka računajući majčinu i očevu stranu familije. Ja sam četvrta generacija fakultetski obrazovana, što u današnje vreme koga boli uvo, ali nikad niko nije dobio ulicu. Veoma sam srećan i ponosan. Mislim da je moj otac zbog svega što je uradio za kulturnu scenu Jugoslavije zaslužio da je dobije - kratko je tada za Blic rekao Vuk Kostić.

printscreen

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading