Anđela Popović

Neverovatan dar od Boga: Nećete verovati čime se pored glume bavi Anđela Popović

Autor:

10.01.2023 19:33

Foto: Jovanka Bojković

Foto: Jovanka Bojković

Glumica Anđela Popović poseduje još jedan prelep dar od Boga



Anđela Popović uspešno spaja glumu i slikarstvo. Umetnica koju je publika zapamtila kao Bebu, Pašinu životnu partnerku u intrigantnoj seriji “Klan” Bobana Skerlića, bavi se ikonopisanjem od osnovne škole.

- Glavni krivac bila je profesorka likovnog koja me je ubedila da dođem i okušam se u ikonopisu. Pravdala sam se da ne znam da crtam, ali ona me je ohrabrila da ipak probam i rekla da uvek mogu odustanem ako ne bude išlo. Jedno vreme izrađivala sam gipsane maske. Oduvek me je zanimao kreativni rad, ali ga tada nisam shvatala previše ozbiljno.

Pročitajte Zanimljivo priznanje - Danica Maksimović priča sa biljkama!

Jovanka Bojković

 

Četkicama se ponovo vratila pre nekoliko godina zahvaljujući reditelju Ivanu Joviću s kojim je snimala film.

- Kad sam mu ispričala da sam nekad slikala ikone, pružio mi je snagu i volju da se vratim staroj ljubavi, rekao mi je da je to dar koji nikako ne smem da zapostavim. U procesu rada za film omaž pesniku Vasku Popi tema je bila oblutak, belutak, i počela sam to da crtam. Videvši skice na stolu, Ivan me je pitao da li bih htela da napravim ilustraciju za pesmu “Ljubav belutka”. Pristala sam i krenula da slikam na kamenu. Probni materijal nažalost nije ušao u film, ali sam ja, ohrabrena Ivanovim rečima, odlučila da otvorim atelje i nazovem ga “Belutak”. Od tada nema dana da nešto ne naslikam, a inspiracije i ideje pronalazim svuda.

Pročitajte Božićna liturgija u Hramu - Ceca dovela unuka, Sergej Ćetković sa ćerkama, veliki broj poznatih (foto)

Jovanka Bojković

 
 

Minijature su joj poseban izazov. Prva koju je uradila bila je veličine jagodice malog prsta, na kamenu koji joj je prijateljica donela iz grčkih manastira Meteora.

- Sećam se da mi je rekla: “Verovatno ništa ne možeš sa njim, ali je tvoj.” Bila sam tada u izazovnom periodu, sela sam i počela da slikam, sve se skupilo u tim tačkicama. Uspela sam da ispričam celu priču i tako je krenulo. Kasnije su mi prijatelji i poznanici donosili kamenje s raznih strana. Moram priznati da mi se to dopada jer svaki od njih već ima neku svoju priču. Danas ih vadim poput onih u cipelama, da me više ne bi žuljali, i oslikavam. Oslikavanje je jedna vrsta terapije, uz pomoć njega se oslobađam teskoba. Pripitomljavanje kamena, koje je vrlo izazovno, sad je sastavni deo mog života.

Fotografija: Filip Andrejević, Firefly produkcija

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading