Jovana Joksimović

Jednom odlukom zauvek je promenila ćerkin život: Jovanina majka bila je očajna njenim izborom, bila je primorana da uradi ovo

Autor: Gloria.rs

20.12.2022 20:00

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Majka Jovane Joksimović bila je očajna zbog njenog izbora, a onda je uradila nešto što je potpuno promenilo ćerkin životJovana Joksimović danas je jedno od najprepoznatljivijih TV lica, a malo ko zna da je za to velikim delom zaslužna njena majka. Roditelji Jovane Joksimović veoma su uspešni, a radni vek oboje su proveli na Mašinskom fakultetu, otac Jovan kao profesor, a majka na poziciji saradnice za naučno-istraživački rad i oduvek im je bilo veoma važno kako se njihova ćerka snalazi tokom školovanja.

Pročitajte Majka Jovane Joksimović - Nikad se ne pojavljuje u javnosti, svu lepotu od nje je nasledila

K1 promo

 

- Stalno su me ubeđivali da, kada učim sa drugaricama, imam manje vremena da se družim. Nego, treba da učim sama i da onda lepo odem napolje da se igram sa vršnjacima. I bili su negde u pravu. Učila sam isključivo sama, čak su bili protiv toga da uzimam časove. Nisam imala privatne nastavnike, samo sam išla na engleski i francuski. U osnovnoj sam bila „vukovac“, a u srednjoj odličan đak. Fizika mi nije išla od ruke – ispričala je Jovana jednom prilikom.

Majka Jovane Joksimović odigrala je ključnu ulogu u njenoj karijeri 

- Mama je bila očajna što ne studiram kako treba. Kad naviknete roditelje na to da ste odličan đak, da nemaju nikakve probleme na tu temu, onda je sve drugačije. Odjednom rešim da neću da učim i da meni te studije idu na živce. Način na koji je Ekonomski fakultet funkcionisao te 2000. godine mnogo me je nervirao – prisetila se voditeljka, a potom otkrila kakvu je ulogu njena majka imala u njenoj karijeri.

Pročitajte Bila je ovo luda ljubav - Koga je Jovana Joksimović volela pre Željka

Paparaco lov printscreen

 

- Posle iscrpnih razgovora moji roditelji shvatili su da od ekonomije nema ništa. Mama mi je jasno stavila do znanja: „Slušaj, ili ćeš da studiraš ili da radiš“. Odgovorila sam okej, radiću. Jednog dana mi je rekla: "Ti si na ekonomiji, a „BK“ televizija ima konkurs za nova lica i traže ljude za marketing. Ti se prijaviš, daš svoj CV, kažeš da studiraš ekonomiju. Ne kažeš neuspešno, već vrlo uspešno, i onda te oni ubace tamo u marketing" - rekla je Jovana koja je prilikom apliciranja shvatila da to nije konkurs za marketinške stručnjake, već za nova lica.

Jovana  se prijavila, a sudeći po tome kakvu karijeru je ostvarila, nema sumnje da je zahvalna svojoj majci.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading