Marija Savić Stamenić

Marija žrtva manijaka, prekinula ćutanje: Čim bih ušla u stan on bi me pozvao na kućni broj

Autor:

11.12.2022 11:41

Foto:

Foto:

Voditeljka Marija Savić Stamenić bila je žrtva manijaka, pozivao je telefonom čim uđe u stan



Voditeljka Marija Savić Stamenić bila je žrtva manijaka, nedeljama je uznemiravao telefonom čim uđe u stan. Jedno od zaštitnih lica TV Prva na taj način i sama je postala deo sumorne statistike, po kojoj je svaka treća žena u Srbiji bila izložena nekom vidu zlostavljanja i maltretiranja od strane poznatog ili nepoznatog muškarca, kako je saopšteno povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Voditeljka i urednica iskreno priznaje da je zbog toga danima bila uplašena.

Pročitajte Suze Marije Savić u programu uživo - Ova vest potresla je voditeljku!

Mirna Marković

 

- Imala sam progonitelja, osobu koja me je zvala na kućni broj telefona. To se događalo čim bih ušla u stan, delovalo je kao da me neko gleda odnekud i tačno zna kad treba da pozove. Bilo je veoma neprijatno, osećala sam strah i bila prinuđena da tražim zaštitu od policije. Rešili su problem u prilično kratkom roku, ali mi nikad nisu rekli o kome je reč. Savetujem svim ženama da, ukoliko osete da nešto nije u redu, i ako posumnjaju da nešto potencijalno može da ih ugrozi na bilo koji način, ne oklevaju nego da se odmah obrate policiji - izričita je Marija. 

Mirna Marković

 

Voditeljka Marija Savić Stamenić veoma je emotivna 

Kao žena koja je godinama izložena pogledima cele Srbije, naučila je kako da se nosi s neprimerenim porukama i opaskama koje dobija na ulici i putem društvenih mreža, jer se trudi da izbegava potencijalno opasne situacije, baš kao i osobe koje daju neprimerene komentare. Kad je pre nekoliko godina na jednom jutjub kanalu objavljeno da ima "dobre noge"- rasplakala se. 

Pročitajte Voditeljka Marija Savić Stamenić - Žena je najlepša kad je nasmejana i pozitivna

Instagram

 

- Tada sam još bila na RTS-u i trebalo je da uradim intervju sa gostom za Drugi dnevnik, za koji sam se jedva sabrala, pošto sam plakala otkako sam došla na posao. Pitala sam se zbog čega je osoba koja je to okačila morala da komentariše kako izgledam, a ne to što radim. Bilo je to nešto najgore što je neko mogao da mi kaže, jer ne želim da me ljudi posmatraju na taj način.

Prijatelji, koji su videli koliko sam se potresla, rekli su mi da sam šašava. Sada shvatam da je to bilo glupo, da sam podlegla predrasudi da ako si lepa žena, ne možeš da budeš pametna i sposobna da dobro radiš svoj posao. Više ne dozvoljavam da me takvi stavovi izbace iz takta, mada i dalje mislim da nisu fer. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading