Ivan Bekjarev

Odlazak glumca: Pre dve godine napustio nas je Ivan Bekjarev

Autor:

16.11.2022 13:05

Foto:

Foto:

Prošlo je dve godine od smrti glumca Ivana Bekjareva



Nakon više od mesec dana borbe sa korona virusom, u novembru 2020. godine napustio nas je glumac Ivan Bekjarev. Ostao je upamćen kao prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ali i po mnogobrojnim ulogama u serijama kao što su "Srećni ljudi", "Gorki plodovi", "Kraj dinastije Obrenović", " Više od igre", "Bolji život", kao i po roli u filmu "Bokseri idu u raj".

Bekjarev je rođen u Beogradu 1946. godine, gde je završio Šestu beogradsku gimnaziju, a nakon toga i Fakultet dramskih umetnosti u klasi sa Milanom Gutovićem i Josifom Tatićem. Tokom duge karijere odigrao je više od 150 uloga i pojavio se u više od 50 filmova. Uporedo sa tim bio je redovni profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Gloria

 

Glumačka zaostavština Bekjareva, počev od njegove diplome sa beogradskog FDU, Oktobarske nagrade Grada Beograda, do plakete Zlatnog ćurana i svih ostalih povelja, zahvalnica, dokumentacije i rekvizita s predstava po njegovoj želji deo su Pozorišne sobe Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat". Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom Beogradu.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading