Milena Dravić

Odlazak heroine srpskog glumišta: Četiri godine bez Milene Dravić

Autor:

14.10.2022 17:15

Foto:

Foto:

Pre četiri godine napustila nas je Milena Dravić



Osam dana nakon njenog 78. rođendana 2018. godine zauvek je oči sklopila Milena Dravić, heroina srpskog i jugoslovenskog glumišta. Nekadašnja beogradska lepotica raskošnog talenta i harizme preminula je u rodnom Beogradu nakon duge borbe sa teškom bolešću. Godinu i po dana ranije, preminuo je njen suprug Dragan Nikolić, prepoznatljivi bard srpskog glumišta.

Milenu Dravić javnost pamti po širokom spektru uloga u pozorištu, na televiziji i filmu, u ostvarenjima "Vrata ostaju otvorena", "Kozara", "Bitka na Neretvi", "Policajac s Petlovog brda", "Pozorište u kući", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Čudo u Šarganu", "Kir Janja"... Bila je dobitnica mnogbrojnih domaćih, regionalnih i evropskih glumačkih priznanja kao što su "Dobričin prsten", "Žanka Stokić", "Joakim Vujić", "Pavle Vuisić", "Zlatni ćuran", čak 10 "Zlatnih arena", nagrade za najbolju sporednu glumicu na Kanskom filmskom festivalu i specijalne nagrade "Zlatna ruža" na festivalu u Veneciji.

U znak zahvalnosti za decenije vrhunske umetnosti i neizbrisiv trag koji je ostavila na glumačkoj sceni, sahranjena je kraj supruga Dragana Nikolića, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

 

 

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading