Novak Đoković

GOAT trka se nastavlja: London se poklonio Srbinu

Autor:

10.07.2022 19:30

Foto:

Foto:

Pobeda na Vimbldonu 2022: Osvojena 21. grend slem titula, Noletova sedma titula na najprestžnijem teniskom takmičenju



Pobeda na Vimbldonu 2022. godine: Osvojena 21 grend slem titula na jednom od najstarijih i najuglednijih teniskih turnira, koji je počeo da se odžava davne 1877. godine. Turnir koji je počeo 27. juna, bezbroj mečeva, strepnje, praćenje Noletovih mečeva, nepredvidivih koraka. Obrta, gubljenja i povrataka u igru. Ali, on je uvek spreman da iznenadi i zasija u punom sjaju. Novak Đoković je odbranio titulu i sedmi put u karijeri, odnosno četvrti uzastopni, neprikosnoveni je šampion Vimbldona.

 

Instagram screenshot @djokernole

 

 

 

Pročitajte Novaku otvoren put ka tituli: Nadal se povukao s Vimbldona

 

U finalnom meču sa austrijancem Nikom Kirjosom, bilo je neizvesno, kao što je i uvek u njihovim mečevima, dolazilo je do vođstva Kirjosa, dok je Novak servirao nakon rezultata 6:5 za opstanak u četvrtom gemu, pružajući su gledaocima na tribinama, ali i kraj televizijskih ekrana dinamičan i nepredvidiv meč.

Instagram screenshot @djokernole

 

 

Dok jedan ide u potragu za svojom 21 grend slem titulom, drugi je u potrazi za svojom prvom. Prvog je oduvek pokretala ljubav i strast prema belom sport, njegovi snovi koje je sanjao kao 7-godišnjak i koje svakim novim turnirom pretvara u stvarnost, stvarajući istoriju, dok drugi igra za slavu. Nole je sedam puta osetio kako izgleda igrati finale na Centarlnom stadionu najprestižnijeg teniskog takmičenja u Londonu, a drugi samo naslućuje kako izgleda trenutak pobede najvećeg finala. Proteklih dana sve oči su bile uprte na zelene terene Vimbldona, pomno prateći i iščekujući rezultate mečeva, ko je pobedio, ko ide u četvrt, polufinale i finale i sa kime Nole igra naredni meč. A na njemu je bila odgovornost, ali pre svega želja da odbrani titulu, iako se ne igra za poene, ali pažnja je bila usmerena i na njegov nastup i snagu koje pruža na terenu, jer je u 36. godini i svaki grend slem koji igra ima svoju težinu i značaj.

 

Dok je on još jednom pokazao da je sa godinama samo sazreo, učvrstio svoju stabilnost i izdržljivost na terenu, u situacijama pod stresom i pred neizvešnošću, kada u trenutku preokrene situaciju u svoju korist. Pokazujući da je umešnošću u igri, uvežbanim pokretima, radom i trudom, neprikosnoveni kralje belog sporta.

 

I tako se približio Nadalu, koji je sa 22. osvojene najveće titule trenutno lider u trci za najboljeg tenisera svih vremena. Do koje su ga doveli ljubav, upornost, predan rad, snaga i izdržljivost prema sportu i igri koji ne jenjavaju sa godinama.

Instagram screenshot @djokernole

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading