Isplivala istina iz Monte Karla: Nole je bolestan

Autor:

14.04.2022 21:30

Foto:

Foto:

Sada je jasno zašto je izgubio već u prvom kolu Monte Karla



Naš najbolji teniser Novak Đoković izgubio je prvom kolu mastersa u Monte Karlu od Alehandra Davidoviča Fokine. On je pre toga igrao samo turnir u Dubaiju, na kom je ispao u četvrtfinalu, dok u Australiji nije ni igrao zbog nevakcinisanosti.

Pročitati i: Kakva je zaista situacija u porodici Đoković? Saška progovorila bez ustručavanja

Nikola Krstić/Profimedia

 

Novakov trener, Goran Ivanišević objasnio je zbog čega je Novak izbgubio već na statu Monte Karla:

- Nije mu bilo dobro pre nego što je došao. On je bio bolestan. Recimo da nije sposoban sto odsto da se takmiči. Pre svega u ovoj situaciji. Pre tri nedelje nije smeo da igra ovde zbog odluke Covid-a. Onda je Francuska otvorila i njemu je dozvoljeno. I psihički je teško. Možete igrati do polufinala. Ali ne možete se pripremiti na način na koji bi trebalo. A onda mu je pozlilo. I, da budem iskren, nisam očekivao nešto spektakularno od ovog turnira. Ali on će ići na Otvoreno prvenstvo Francuske za pet-šest nedelja, ima još nekoliko turnira i biće spreman - rekao je Goran Ivanišević.

Pročitajte i: Žestoka prozivka - Nekadašnji broj 1. prozvao Noleta kraljem gluposti

Guliver Getty Images

 

Nema puno mesta za zabrinutost kod Novaka Đokovića i njegovog trenera. 

- Nikad se ne zna. Ovaj momak je za mene najbolji igrač u istoriji tenisa. Uvek nađe način da pobedi, uvek nađe način da se izvuče iz nevolje. Otprilike juče, pre svega, trebalo je da dobije drugi set sa 6-0. Imao je brejk lopte i gem poene. Izgubio je mnogo energije. Ali on će pronaći izlaz iz ovoga u svom stalnom igranju. Imao je samo tri meča pre ovog turnira. Šljaka nije laka. Prošlu godinu je ovde počeo prilično loše, izgubio je od Evansa u drugom kolu. Onda je u Beogradu izgubio u polufinalu. Počeo je da igra dobro u Rimu gde je stigao do finala, a zatim je osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske. Tako da nisam zabrinut. Samo mu je potreban kontinuitet, mora da igra sve više mečeva i on će pronaći svoj put - objasnio je hrvatski trener. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading