Preminula velika srpska glumica: Žrtvovala karijeru zbog Ljube Tadića

Autor:

03.04.2022 15:30

Foto:

Foto:

Preminula velika srpska glumica Snežana Nikšić



Kako prenose domaći mediji, noćas je preminula legendarna srpska glumica supruga Ljube TadićaSnežana Nikšić u 79. godini života nakon duge i teške bolesti.  

Ona i Ljuba upoznali su se u Ateljeu 212 sedamdesetih godina. Kako je bila lepa i puna harizme, Ljuba se ubrzo zaljubi u nju i nije prestajo da je juri iako je bila udata. Jednom prilikom je izjavio:

Pročitajte i: Godisnjica bola - Mira Furlan je bila simbol dobrote

 

 

- Znao sam da je bila udata, ali me nije interesovalo. Koliko sam bio obuzet njome najbolje će vam pokazati sledeća priča. Dosađivao sam joj posle probe da se vidimo. Ona je brzo koračala hodnicima "Ateljea 212" i kasnije ulicom u nadi da ću odustati. "Ja sam udata žena", ponavljala mi je. Kad je ušla u svoj spaček i pokrenula ga nisam odustao. Trčao sam Ulicom Lole Ribara za njom. Nije me bilo sram. Zaljubio sam se, a zaljubljeni čovek nema čega da se stidi, pod uslovom da je pristojan. 

Nakon što se Snežana razvela, njih dvoje su počeli da žive zajedno i u braku proveli dve i po decenije zajedno. Glumac je više puta govorio kako ga je baš ona spasila iz kanži alkohola i da je zahvaljujući njoj prestao da pije. 

Pročitajte i: Dara iz 'Žikine dinastije' preminula - Čuvena glumica izgubila najvažniju bitku!

 

 

Snežana je sa nepuhih 18 godina zaigrala na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu u komadu "Krotka", Fjodora Mihailoviča Dostojesvkog, na filmu je debitovala 1965, a poslednju rolu koju je imala na filmu bila je 2009. u kratkometražnom filmu "Dobro jutro i doviđenja".

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading