Ponovo ispraznio novčanik: Leonardo Dikaprio pokazao humano lice Holivuda

Autor:

16.03.2022 20:15

Foto:

Foto:

Leonardo Dikaprio donirao je deset miliona dolara za pomoć Ukrajini i tako se pridružio brojnim poznatim ličnostima koje prikupljaju novac za pomoć ratom zahvaćenoj zemlji



Iako u oku prosečnog posmatrača deluju nezainteresovano za bilo šta što se ne tiče direktno njih, bogati i slavni poslednjih nedelja ponovo pokazuju lice humanosti.Povodom invazije ruskih vojnih snaga na Ukrajinu, mnoge holivudske zvezde osetile su potrebu da uplate i prikupe novac za ugrožene ljude.

Pročitajte i Hrabar potez - Dikaprio je zbog njih rizikovao život

Guliver Getty Images

 

Pored Šona Pena, Anđeline Džoli, Rajana Rejnoldsa i bračnog para Mile Kunis i Eštona Kučera, oskarovac Leonardo Dikaprio među prvima je uplatio novac, i to rekordan iznos, za kupovinu neophodne medicinske opreme za bolnice u Ukrajini. Slavni glumac, osim nesumnjivo altruističnog karaktera, ima i jedan poseban razlog zašto je stao na čelo kolone poznatih koji doniraju novac zemlji u kojoj besni rat. Još ranije je nekoliko puta istakao kako je njegova baka ukrajinskog porekla i da je živela u Odesi pre nego što je emigrirala u Nemačku.

Uvek među prvima

I mada je planirao da njegova donacija ostane tajna, informaciju o velikodušnom gestu preneo je fond International Visegrad, poznat po humanitarnim i razvojnim projektima u zemljama srednje i istočne Evrope. Ovo nije prvi put da Leo dobro prazni novčanik kako bi pomogao drugima.

Pročitajte i Leonardo Dikaprio pomaže žrtvama covida-19

Guliver Getty Images

 

Kada je početkom 2010. Haiti pogodio razoran zemljotres, u kome je nastradalo blizu 100.000 ljudi, bio je među prvima, uz Džordža Klunija, koji se uključio u prikupljanje pomoći. I tada je dao veću svotu novca za kupovinu hrane preko organizacije FAO Ujedinjenih nacija. Ta pomoć je veoma brzo stigla na Haiti, koji se godinama oporavljao od posledica prirodne katastrofe. Istu brzinu je pokazao i kod ukrajinske krize, čime je demonstrirao da, osim kolekcija velikih uloga i “skalpova” vrhunskih manekenki, pretežno Victoria’s Secret anđela, ima i veliko srce.

Pola Holivuda se mobilisalo kako bi pomoglo ukrajinskom narodu. Ešton Kučer i njegova partnerka Mila Kunis, koja je rođena u Ukrajini, organizovali su akciju prikupljanja pomoći s ciljem da skupe 30 miliona dolara. Oni sami su uplatili tri.

Pročitajte i Hrabriji od drugih - Šon Pen u Ukrajini snima film o ratu

Guliver Getty Images

 

- Danas sam ponosna Ukrajinka. Moja porodica je došla u SAD 1991. godine, a ja sam rođena u Černivciju 1983. Ukrajinci su ponosni i hrabri ljudi koji zaslužuju našu pomoć u vreme kada im je ona potrebna - rekla je Mila.

Kako nema signala da se kriza u Ukrajini smiruje, sve više poznatih se priključuje akcijama doniranja i prikupljanja pomoći.

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading