Dve godine bez Vukašina Golubovića: Zašto se Desko pred smrt osećao kao Šaban Bajramović

Autor:

10.03.2022 12:05

Foto:

Foto:

Glumac Desimir Stanojević napustio nas je pre dve godine



Glumac Desimir Stanojević nas je napustio pre dve godine, a publika ga i danas rado gleda kao Vukašina Golubovića u jednoj od najgledanijih domaćih serija "Srećni ljudi".

Pročitajte i 22 glumca iz serije 'Srećni ljudi' više nije sa nama - šta se krije iza navodnog prokletstva?

Opčinjen filozofijom Grka Zorbe koga je tumačio u matičnom pozorištu, a to je da ne veruje ni u šta jer je slobodan, sebe je posmatrao kao levičara kome su najveće bogatstvo na ovome svetu deca. Ostavio je iza  sebe četvoro unučadi, a za Gloriju je ovako govorio o naslednicima:

- Nina je udata za mog kolegu glumca Zorana Ćosića i ima dvoje dece, najstarijeg mog unuka Jevrema i malo mlađu Nataliju. Mlađa je rodila Branka Kanačkog koji ima 14 godina i koji neizmerno voli fudbalski klub iz Borče, da mu, iako je izvrstan golman, ne pada na pamet da ide u “Zvezdu” ili “Partizan”. Inače, zvali su ga da brani za našu reprezentaciju. Njegova rođena sestra je Kalina, sa južnjačkim akcentom, i ona igra balet. Svi moji unuci su pomalo razmišljali o glumi, baš kao i moja starija ćerka koja je čak i primljena u uži izbor kod Pere Banićevića. Molio sam ga da je ne primi jer je u to vreme već bila vrsna oboistkinja. I Jevrema je zanimala gluma, što je i logično jer su mu i ćale i deda glumci, ali sam ga ja savetovao da se drži muzike. Već svira u džez sastavima po beogradskim klubovima, a uskoro ćemo ga slati na neki muzički konzervatorijum u Beč, Grac ili Linc. Moja želja je bila da bar neko od unuka bude naučnik, da se dohvati matematike ili biologije, ali im se očigledno to, zbog gena koje nose, nije desilo.

Pročitajte i Jugoslava Drašković od "Srećnih ljudi" do "Zone Zamfirove" - Kako me je Đina zauvek obeležila

Jakov Simović/Gloria

 

Kad sa unicima krene u šetnju osećao se kao Šaban Bajramović.

- I on je imao četvoro unučadi poput mene i sećam se kako je izgledalo kad sa celom porodicom krene negde pa se raštrkaju po celom putu. Danas kad me neko pita koliko sam zaradio u ovom životu, ja mu samo pokažem sliku sa svojim unucima i kažem da sam zaradio mnogo, više nego mnogi, više nego Rokfeler - pričao je svojevremno Desimir Stanojević.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading