Na poternici: Zašto Oliver Mandić nije bio u Hrvatskoj 30 godina

Autor:

18.02.2022 11:55

Foto:

Foto:

Slavni srpski kompozitor i pevač Oliver Mandić nalazi se na poternici Republike Hrvatske



Iako je na vrhuncu slave, tokom osamdesetih, šest meseci godišnje provodio na nastupima u Hrvatskoj, posebno u Zagrebu gde je bio omiljen, Oliver Mandić (69) nije bio kod naših zapadnih komšija tri decenije. Razlog za to je tajna poternica koju je protiv njega podigao MUP Republike Hrvtaske, o čemu je pevačl informisan preko neformalnih, prijateljskih kanala.

Pročitaj i - Živi povučeno na Tari: Znate li koliko unučića ima Oliver Mandić

U MUP-u Republike Hrvatske nismo mogli da proverimo navode na kakvoj poternici se nalazi muzičar i zbog čega.

ATA Images

 

- Obavještavamo Vas kako su podaci o osobama koje su uhićene, privedene ili za kojima je raspisana potraga tajni. Također obavještavamo kako se od 25. svibnja 2018. godine u svim državama članicama Europske unije, pa tako i u Republici Hrvatskoj izravno primjenjuje Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. godine o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46 EZ (SL EU L119/1), odnosno Opće uredbe o zaštiti podataka. Slijedom navedenog, s obzirom na to da se u konkretnom slučaju radi o obradi osobnih podataka, smatramo da javna objava osobnih podataka o osobi ili događaju ne bi bila opravdana i u skladu sa člankom 5. i 6. Opće uredbe o zaštiti podataka - odgovorili su nam u Službi za odnose sa javnošću u kabinetu ministra unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

Dobro upućeni u priču sugerišu da bi prijateljstvo sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, koji je u Hrvatskoj označen kao ratni zločinac, mogao biti razlog zašto Oliver Mandić ne putuje u Hrvatsku.

 

 

Imajući u vidu pevačevu nekadašnju popularnost u zapadnom komšiluku, kao i činjenicu da je njegove najznačajnije albume “Zbog tebe bih tucao kamen” (1982) i “Dođe mi da vrisnem tvoje ime” (1985) objavio Jugoton, najblaže rečeno neobično je što autor velikih jugoslovenskih pop hitova ne putuje, makar turistički, na hrvatsko primorje ili u Zagreb.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading