Odlasci

Tihi odlazak velike glumice: Preminula zvezda serija “Više od igre” i “Vuk Karadžić”

Autor:

04.02.2022 14:55

Foto:

Foto:

Dramska umetnica Vesna Malohodžić preminula je u Beogradu u 75. godini



Dramska umetnica Vesna Malohodžić preminula je u Beogradu u 75. godini, objavilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije. Ostaće upamćena kao velika glumica ogromnog talenta koja je podjednako bila dobra i u ulogama dama iz visokog drušva i žena sa margine.

Pročitaj - Ima li kraja: Preminula još jedna glumačka legenda

Diplomirala je na Pozoršnoj akademiji u Beogradu, u klasi Ognjenke Milićević, a igrala u Beogradskom dramskom pozorištu, Pozorištu na Terazijama i mnogim drugim teatrima. Njeno ime se vezuje za “zlatno doba” televizije, kada su u usponu bili serijski i filmski program. Tokom duge i bogate karijere, ostvarila je brojne i zapažene uloge u filmovima “Prava ljubav”, “Sutjeska”, “Tren”, “Nije nego”, “Tesna koža” - drug i četvrti deo, “Noć punog meseca”.

Gledaoci je pamte po televizijskim serijama “Kuda idu divlje svinje”, “Vruć vetar”, “Dimitrije Tucović”, “Više od igre”, “Sedam sekretara SKOJ-a”...

Gloria Arhiva

 

Za ulogu kneginje u seriji "Vuk Karadžić" osvojila je Gran-prix Europe za najbolje glumačko ostvarenje 1988. godine, a dobitnica je i glavne nagrade za žensku ulogu u TV filmu “Roman o kontrabasu” na festivalu u Montreu. Poslednju ulogu odigrala je u TV drami “Seoba Srba” 1994. godine.

Vreme i mesto sahrane Vesne Malohodžić biće naknadno saopšteni.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading