Velika tuga

Bolni gubitak: Iznenadna smrt legende novinarstva i 'Studija B'

Autor:

02.02.2022 20:30

Foto:

Foto:

Velja Pavlović preminuo je večeras u 69. godini života.



Kako su pojedini domaći mediji preneli, čuveni novinar i autor kultnih emisije 'Nivo 23', 'Duhovnici' i 'Nezaštićen svedok' Velja Pavlović preminuo je u večernjim satima u 69. godini života.

Više od četrdeset godina Velja je bio u novinarstvu. Od 1978. godini radio je na Studiju B. Ok 1983. bio je urednik kultnog programa Radio Studija B. Bio je i prvi urednik TV prgorama Studija B, zabranjenog Policijskom akcijom posle 45 minuta emotivanja 28. marta 1990.

Petog oktobra 2000. godine, sa demonstrantima nasilno upada u prostorije Studija B i objavljuje vesti o padu Miloševićevog režima. Do ranih jutarnjih sati sledećeg dana uređuje i vodi karnevalski TV program posvećen ovom istorijskom danu.

Pročitajte Oprostio se od porodice i preminuo: Po kojoj hit pesmi ćemo pamtiti američkog pevača savršenog glasa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bilja Krstic (@krsticbilja)

Bio je i redovni saradnik kulturne rubrike dnevnog lista Politika (1986–1987), urednik kulturnog programa Televizije Politika (1995–1996), objavljivao je u mnogim magazinima i časopisima, kao što su Ilustrovana politika, Nin, Vreme, Magazin IQ, Monitor, Rok, Politikin zabavnik, Probisvet, Pravoslavlje.

Dobitnik je i nagrade Narodnog muzeja u Beogradu (1987) i Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije (1991).

Deo njegovog serijala „Duhovnici“ 1994. godine objavljen je na DVD-ju.

Napisao je i knjigu „Nivo 23“ od kultne emisije „Nivo 23“.

Kako se navodi, razgovori sa eminentnim gostima vođeni burnih devedesetih, predstavljaju izvanrednu sliku vremena, podsećajući nas i na neke druge koji više nisu među nama, prenosi Nova.rs.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading