Velika tuga

Poslednji pozdrav čuvenoj italijanskoj glumici: Preminula Monika Viti

Autor:

02.02.2022 17:00

Foto:

Foto:

Preminula Monika Viti - čitav svet oprašta se od čuvene italijanske glumice.



Zvezda italijanskog filma Monika Viti preminula je danas u 91. godini života. Njeno pravo ime bilo je Marija Lujza Čečerali, a umetničko ime koje će je proslaviti uzela je kada je diplomirala na Akademiji dramskih umetnosti.

Tokom svoje četrdesetogodišnje karijere snimila je više od pedeset filmova, sarađujući sa legendama kao što su Pjer Paolo Pazolini, Luis Bunjuel, Mario Moničeli, a ostaće upamćena i kao zanosna strip junakinja Modesti Blejz iz istoimenog filma snimljenog davne 1966. godine.

Pročitajte Oprostio se od porodice i preminuo: Po kojoj hit pesmi ćemo pamtiti američkog pevača savršenog glasa

Gettyimages

 

No, vrhunac slave doživela je u kultnom filmu 'Avantura', Mikelanđela Antoninija, te je za tu ulogu Monika dobila i prestižnu nagradu 'Zlatni globus', kao najbolja glumica.

Vest o smrti Monike Viti objavio je pisac i reditelj Valter Veltroni, na molbu glumičinog dugogodišnjeg partnera Roberta Rusa.

Pročitajte Bila je do kraja sa njim: Ko je žena sa kojom je Duda Ivković proveo život

- Roberto Ruso, njen partner svih ovih godina, zamolio me je da saopštim da Monika Viti više nije s nama. Činim to s bolom, ljubavlju, žaljenjem - napisao je pomenuti reditelj na Tviteru.

Monika i njen suprug živeli su povučen život, okruženi kućnim ljubimcima, a poznato je i da je glumica patila od vrlo teške bolesti - Alchajmera.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading