Maltretman: Novaku Đokoviću još ne daju da napusti aerodrom

Autor:

05.01.2022 19:10

Foto:

Foto:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se i dalje na melburnskom aerodromu



Novak Đoković sleteo je kasno uveče u Melburn, gde ga je dočekao pravi pakao. Naime, prema podacima lokalnih australijskih medija, Novaku prvobitno nisu dali  da izađe iz aviona da bi, potom proveo više od dva sata u carinskom prostoru. Nakon toga sproveden je u tzv. "Imigracioni pritvor", gde je razgovarao sa ovlašćenim licima.

Prema navodima njegovog oca Srđana Đokovića, teniser je trenutno smešten u sobi koju čuvaju dva policajca i kod njega ne može niko da uđe, a oduzet mu je i mobilni telefon.

Podsetimo, Đoković je dobio medicinsko izuzeće od strane stručnog lekarskog tima kako bi mogao da učestvuje na predstojećem turniru, ali su lokalne vlasti odbile da mu izdaju vizu.

Pročitajte i Žestoke pretnje upućene Novaku Đokoviću - Vratiće se kući prvim avionom

Guliver Getty Images

 

Carina je navodno pronašla problem u dokumentaciji sa vizom, a nakon njihovog zahteva da mu država Viktorija odobri zahtev, oni su odbili zahtev, pa je Novak proveo nekoliko sati na ispitivanju, a na kraju i u pritvoru.

Prema dosadašnjim saznanjima postoje dva potencijalna razrešenja drame. Ili će vlasti odobriti teniseru ulazak u zemlju, a samim tim i učešće na turniru ili će ga deportovati. Odluka je u rukama ministra za imigracione poslove Aleksa Houka.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading