Danijela Štajnfeld otkrila zašto je odlagala da prijavi Lečića, a potom se obratila predsedniku države

Autor:

27.12.2021 15:00

Foto:

Foto:

#nisamprijavila, kampanja koja je pokrenuta na društvenim mrežama, otkrila je poražavajuće činjenice, koje bi trebalo da budu alarm, pre svega, nadležnim institucijama



Glumica Danijela Štajnfeld priključila se kampanji #nisamprijavila i tim povodom otkrila zašto je odlagala prijavljivanje seksualnog napada od strane kolege Branislava Lečića.

Pročitaj i Danijela Štajnfeld odgovorila Lečiću - Šta ti je sad trebalo da lažeš

- #NisamPrijavila jutro posle silovanja, jer sam bila slomljena, i njihovo neverovanje i osudu da lažem ne bih preživela. Kada sam progovorila, pa bila prinuđena da učestvujem u predustražnom postupku, uprkos pregršt dokaza, desilo se isto. Samo, sada me ne mogu slomiti - napisala je Danijela.

A potom objavila i sumorne brojke koje su u 24 časa stigle do skoro 11000, a ova cifra ukazuje na to koliko neprijavljenih slučajeva postoji u regionu.

Žrtve su anonimno delile svoja iskustva, kao i razloge zašto nisu prijavile da je nad njima počinjeno krivično delo.

Pročitajte i Mirjana Karanović svim srcem protiv muškog nasilja: Udruženi možemo pomeriti planine

- 10,869 slučaja žena koje nisu prijavile jer nisu imale bezbednost. Koliko je to hiljada nasilnika na slobodi? Koliko žena će danas biti napadnuto u Srbiji kad nema posledica?

Glumica se potom obratila i predsedniku države sa pitanjem:

- Kako možemo verovati policiji i tužilaštvu da će nas zaštiti, nama je još gore kad prijavimo - upitala je Štajnfeld na Tviteru,aludirajući na to da je sudstvo na njenu krivičnu prijavu ostalo nemo.

Mnoge javne ličnosti javno su podržale kampanju, te je okarakterisali kao najbitniju ove godine.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading