'Tamo kod najdaljih brda'

Suze same idu: Porodica uputila poslednji pozdrav Marinku Rokviću uz čuvenu Šabanovu pesmu

Autor:

11.11.2021 13:50

Foto:

Foto:

Komemoracija Marinku Rokviću održana je danas, u kamenoj sali radio Beograda.



Smrt Marinka Rokvića u crno je zvaila čitavu scenu, brojne oproštajne poruke protkane emocijom ređale su se jedna za drugom, no koliko god Marinkovim prijateljima bilo teško, njegova porodica najteže je podnela ovaj tragičan događaj.

Ataimages

 

Komemoracija Marinku Rokviću održana u kamenoj sali

U kamenoj sali radia Beograd danas je održana komemoracija čuvenom pevaču narodne muzike Marinku Rokviću. U vazduhu su se mogle osetiti emocije, tuga pre svega. U pomenutu salu pre svih pristigli su neutešni sinovi Nikola i Marko, te udovica Slavica, koji nisu mogli sakriti suze.

Nakon njih, brojni Marinkovi prijatelji i poštovaoci njegovog rada okupili su se kako bi uputili poslednji pozdrav čuvenom pevaču, među njima svoje mesto našle su Ana Bekuta, Lepa Lukić, Olivera Kovačević..

Pročitajte i Životna ljubav iz Zagreba: Marinko Rokvić je voleo samo ovu ženu

Ređali su se govori, oproštaji, a nakon jedne anegdote koju je ispričao Boško Đurovski, Marinkov neutešni sin Nikola ustao je sa svog mesta, te je kroz plač krenuo da peva pesmu Šabana Šaulića 'Tamo kod najdaljih brda', nakon čega mu se u pevanju pridružio i brat Marko, a ubrzo i većina prisutnih, te je Marinko ispraćen uz pesmu, baš onako kako je i živeo.
 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading