Jasna Đuričić nominovana za evropskog Oskara: Presrećna sam

Autor:

09.11.2021 14:31

Foto:

Foto:

Srpska dramska umetnica Jasna Đuričić nominovana je za nagradu Evropske filmske akademije za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić i izabrana među pet najboljih glumica Starog kontinenta



Srpska dramska umetnica Jasna Đuričić nominovana je za nagradu Evropske filmske akademije za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić, kojem su pripale još tri nominacije: za najbolji evropski film, režiju i scenario.

Jakov Simović/Gloria

 

Nakon što su danas posle podne objavljene nominacije za evropskog Oskara, Jasna se u kratkom razgovoru za Gloriju slaže da je reč o njenom velikom uspehu.

- Kako da ne. Imamo četiri nominacije za film, što je fantastično i više nego očekivano. Mada, moram da priznam, “Quo Vadi, Aida?” je obišao sve svetske festivala, svuda smo nagrađivani. Bilo je očekivano da ćemo biti nominovani i za Evropske filmske nagrade, možda ne u ovolikom broju. Osećaj je predivan - izjavila je Jasna Đuričić za naš magazin.

Pročitaj i - Jasna Đuričić i Boris Isaković: Svako je biće za sebe, tu je ključ

Vest da je nominovana za evropskog Oskara Jasnu je dočekala u šetnji, koju u poslednje vreme, kako je nedavno pričala za naš magazin, praktikuje stalno sa svojim suprugom, glumcem Borisom Isakovićem koji takođe igra u filmu “Quo Vadis, Aida?”.

- Normalno sam reagovala. Presrećna sam. Nisam ja neka klinka kojoj se baš ništa nije dešavalo u životu. Divno je biti nominovan, ali sam i očekivala.

Jakov Simović/Gloria

 

Jasna će 11. decembra biti u Berlinu i prisustvovaće svečanoj ceremoniji dodele nagrada, a posebno se raduje susretu sa kolegama, stvaraocima najboljih filmova Starog kontinenta. Ne krije, da se potajno, duboko u sebi, nada nagradi.

- Malo nas je nominovano, samo nas pet. Svako ko je nominovan mora da prizna da očekuje nagradu. S druge strane, to zna da bude i neizvesno. Setimo se, prošle godine je Goran Bogdan bio nominovan za glavnu mušku ulogu u filmu “Otac” Srdana Golubovića, pa nije osvojio. Kao i kod nas, i na drugim festivalima, to je u božijim rukama i zavisi od mnogih konstelacija. Ovo je već ogroman uspeh. Raduje me prilika da prisustvujem dodeli i da sretnem kolege iz Evrope. Ako pobedim biće fantastično, a ako ne, opet će biti fantastično - optimistično zaključuje Jasna Đuričić.

Getty Images

 

Kao što je bio slučaj i na svetskoj premijeri filma, septembra 2020. godine na 77. filmskom festivalu u Veneciji, kada je ponela predivnu haljinu, i u Berlinu možemo očekivati da će Jasna blistati kako na crvenom tepihu tako i tokom same dodele nagrada Evropske filmske akademije.

 

Komentari. (0)

Loading