Nema mu ravnog: Novak Đoković ispisao istoriju tenisa

Autor:

06.11.2021 18:00

Foto:

Foto:

Novak Đoković oborio je po ko zna koji put rekord star mnogo godina, no ovaj će mu biti posebno drag, s obzirom da ga je do skoro držao njegov idol Pit Sampras.



Pobedom u polufinalu nad Hubertom Hurkačom, koji je moramo priznati pružio dobar otpor najbolje svetskom teniseru, Novak Đoković obezbedio je rekordno sedmo finale Mastersa u Parizu, no važnije od toga, Đoković je sačuvao prvo mesto makar do početka nove godine, te će se po sedmi put na kraju kalendarske godine naći na vrhu APT lestvice, što nikome pre njega nije pošlo za rukom.

Pobedu u polufinalu Đokoviću će sasvim sigurno ostati urezane u sećanje, s obzirom da je njome nadmašio čuvenog Pita Samprasa, svog idola iz mladosti.

Pročitajte i Glumica očarana Novakom Đokovićem: Kako će Jelena reagovati nakon ovih reči upućenih njenom suprugu?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Srpski teniser i legendarni as  bili su izjednačeni do sada, pošto su obojica godinu na prvom mestu završavali po šest puta, no sada se Nole osamio na vrhu sa rekordnom sedmom godinom koju je dodao na svoj konto.

Napad na nove rekorde dakle, krenuo je preko Hurkača, a nastaviće se duelom s pobednikom drugog polufinala gde se sastaju Danil Medvedev i Aleksandar Zverev.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading