Kraljica Elizabeta II ne prihvata svoje godine: Odbila nagradu za starije osobe

Autor:

19.10.2021 23:00

Foto:

Foto:

Kraljica Elizabeta II ne prihvata činjenicu da više nije u cvetu mladosti, te da je njene godine svrstavaju u kategoriju starijih osoba.



Časopis koji se predstavlja kao 'laka' alternativa medijima 'opsednutim mladosti i slavom', otkrio je da je Bakingemskoj palati predložio da njegovu nagradu 'Starija osoba godine' uruči kraljici koja je na prestolu neverovatnih sedam decenija. No, kraljica je ovu mogućnost odbila, tvrdeći da ne ispunjava kriterijume za nagradu ove vrste, s obzriom da sebe ne smatra starijom osobom uprkos godinama.

Pomenuti list nedavno je objavio pismo koje je stiglo iz škotskog dvorca Balmoral, gde kraljica trenutno boravi, s potpisom zamenika njenog ličnog sekretara Toma.

Getty Images

 

- Njeno veličanstvo misli da si star onoliko koliko se osećaš i stoga misli da ne ispunjava uslove za pomenutu nagradu - stoji u pismu pristiglom s dvora.

Kraljica Elizabeta II ne prihvata svoje godine

Uprkos činjenici da je nakon smrti supruga donela odluku da se povuče u dvorac Vindsor blizu Londona, gde je pokušavala da preboli bolni rastanak, te činjenica da su mnogi britanski mediji preneli da je Elizabeta vrlo blizu odluke da se povuče, kraljica je u poslednje vreme počela da učestvuje u mnogim javnim događajima, te deluje da joj penzija nije u planu.

Pročitajte i Konačno, nakon tragičnog gubtika osmeh zablistao na licu kraljice Elizabete II

Guliver Getty Images

 

Za razliku o njenog visočanstva, njen suprug princ Filip s ponosom je primio nagradu koju je njegova supruga odbila. 2011. godine, uoči svog 90. rođendana Filip je dobio pomenutu nagradu, a povodom toga rekao je:

- Ništa nije pogubno za moral kao kada vas podsećaju da godine prolaze - stoji u pismu koje je napisao svojevremeno vojvoda od Edinburga, poznat po svom ne uvek diplomatskom humoru, no na kraju je izrazio zahvalnost: - No lepo je kada nas se sete - zaključio je.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading