Niko ne sme da je pipne: Isidora Građanin ovladala kik-boksom

Autor:

02.10.2021 17:45

Foto:

Foto:

U želji da se oseća bezbedno za vreme noćnih izlazaka u grad i da ovlada nekom borilačkom veštinom, glumica Isidora Građanin poslednjih dvanaest meseci trenira kik-boks



Glumica Isidora Građanin (25), koja je u serijama “Istine i laži”, “Komšije”, “Južni vetar”, “Junaci našeg doba” i “Crveni mesec” igrala mahom zavodnice i opasnice, volela bi da dobije ulogu ženske akcione heroine, poput lika Anđeline Džoli u filmovima o Lari Kroft. A dok se to ne dogodi, otkriva da mora biti spremna, te da već godinu dana intenzivno trenira kik-boks.

Pročitajte i Isidora Građanin - Glumica u školi šminkanja

Foto: Nevena Đorđević

 

- Osim što sam ovladala borilačkom veštinom što je važno za posao kojim se bavim, kik-boks sam izabrala jer sam želela da se osećam bezbedno kad uveče izađem u grad. Naravno, ne bih ni pomislila da znanje stečeno u bokserskoj sali primenjujem na nekome, izuzev u slučaju preke potrebe, ali nije naodmet umeti odbraniti se. Zagovornik sam toga da svaka žena treba da zna bar osnovne tehnike samoodbrane, ukoliko se već ne bavi nekom borilačkom veštinom. Za svaki slučaj.

PRAZNIK ZA MIŠIĆE

Većina njenih drugara je pokazala veliko interesovanje za ovaj sport kad im je otkrila šta trenira.

- Mnogi od njih želeli su i da sparinguju sa mnom. Imam poluindividualne treninge. U grupi nas je najviše četvoro, pored zagrevanja radimo i različite vežbe, kao i elemente kik-boksa. Trening je kompletan i angažuje sve grupe mišića, nikad nije dosadno. Teretanu ne volim, a ovo mi prija i korisno je, jer osim vežbi, uči se tehnika borbe. Na Fakultetu dramskih umetnosti imali smo predmet scenske borbe, ali tu je poenta da nikog ne povredite. Kad sam bila mlađa, trenirala sam karate, pa je kik-boks nekako logičan nastavak. Ipak, ne nameravam ni da sparingujem ni da se takmičim, pošto je moje telo ipak instrument za posao i ne bih ga ugrožavala na taj način. Mada ima dosta devojaka koje treniraju i takmiče se, ne samo kod nas nego i u svetu, i postižu zapažene uspehe. Sinđelić je odličan klub. 

Pročitajte i Isidora Građanin - Moj slatki greh

Foto: Nevena Đorđević

 

Dok s nestrpljenjem iščekuje ulogu u kojoj bi mogla da pokaže šta je sve naučila u ringu, u želji da što bolje dočara lik medicinske sestre iz Avganistana u filmu “Ne igraj na Engleze” učila je osnove paštunskog jezika.

- Imala sam časove, ali mi je bilo potrebno vreme da prepoznam melodiju jezika, pošto ga pre toga nikad nisam ni čula. I da ga savladam tako da zvuči kao da je moj maternji. Išla sam u Filološku gimnaziju i volim da učim nove jezike, uživam u tome, ali ovo mi je bio baš veliki izazov. Plašila sam se kako je sve to ispalo, a posle prikazivanja filma na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, mogu da kažem da sam prilično zadovoljna.

Tokom pandemije snimala je seriju “Junaci našeg doba” i petu sezonu serijala “Ubice mog oca” i uspela da završi master studije glume na FDU.           

Komentari. (0)

Loading