Godinama je uz LGBT+ zajednicu: Sara Jo na zatvaranju Vorld Prajda

Autor:

05.09.2021 14:00

Foto:

Foto:

Nastupom na manifestaciji Vorld Prajd u Kopenhagenu pevačica Sara Jo pokazala je još jednom da ima potencijala da u bliskoj budućnosti osvoji svetsku muzičku scenu



Kao neko ko je tokom cele karijere beskompromisno stajao uz LGBT+ zajednicu i svojim radom, borbom i javnim zagovaranjem poboljšao njen položaj, Sara Jo (27) postala je 2019. kuma beogradskog Prajda, što ju je ove godine dovelo do nastupa na zatvaranju Vorld Prajda u Kopenhagenu. To je prvi put da neko iz Srbije učestvuje na ovoj manifestaciji, a svojim nastupom, kojim je oduševila publiku iz celog sveta, pevačica je napravila odličan uvod u Euro Prajd, događaj koji bi trebalo 2022. da se održi u Beogradu. Sara je izvela tri svoje pesme i dve od Britni Spirs.

Pročitajte i Ispovest Sare Jo - Pravim se da je sve u redu

Goran Popovski

 

- Ove godine ukazala se prilika da prvi put pošaljemo nekog predstavnika iz Srbije na Vorld Prajd, a iz organizacije našeg Prajda želeli su da to budem ja. Prihvatila sam bez ikakvog razmišljanja, jer cela priča prati stavove i principe za koje se zalažem. Trebalo je spremiti ozbiljan nastup, za svega desetak dana. Sve je bilo knap, ali je ovo na kraju bio, mogu slobodno da kažem, jedan od najboljih, ako ne i najbolji nastup koji sam imala.

Koliko je trajao?

- Srbija je imala ukupno 25 minuta programa. Nekoliko je otišlo na govor Marka Mihailovića, direktora beogradskog Prajda, a ostatak vremena smo imale dve kraljice, Aleks Elektra i Dita von Bil, i ja. Izvela sam “Bez sna”, “Mili, Mili” i “Nemam vremena za to”, u posebnim aranžmanima, a za kraj smo ostavili strane pesme, kako bismo se što bolje povezali sa publikom. Bila sam iznenađena reakcijom ljudi na moje pesme. Iako nije razumela reči, stvorila se jedna čudesna razmena energije. Bilo je fantastično. Što se stranih numera tiče, Britni je bila logičan izbor, svi znaju koliko je volim, a i zbog celog #freeBritney pokreta koji je veoma aktuelan.

Profimedia

 

Jeste li stigli da pogledate nastupe inostranih izvođača?

- Morali smo da se spremamo za naš koncert, ali smo uspeli i da vidimo nešto. Nastupali su, između ostalih, Mo i Todrik. Verujem da smo na najbolji mogući način predstavili našu zemlju i napravili dobar uvod za Euro Prajd u Beogradu naredne godine.

Jeste li imali vremena da obiđete grad?

- I ne baš. Stigli smo u petak popodne, a u subotu, na dan nastupa, sve vreme smo bili u hali gde je bio organizovan događaj. Na pauzi za ručak uspeli smo da prošetamo okolo. Pronašli smo fantastičan restoran, sa odličnom hranom, u kome radi jedna devojka iz Bosne, koja nam je dodatno ulepšala boravak u Kopenhagenu. 

Profimedia

 

Osećate li se spremno da zakoračite na svetsko tržište, snimite pesmu na stranom jeziku?

- Ne isključujem mogućnost da snimim pesmu na stranom jeziku, ali sam sada, ipak, fokosirana na naše tržište. Lično, najviše bih volela da ostavim pečat na našim prostorima, to priželjkujem, planiram, na tome vredno radim.           

Komentari. (0)

Loading