Vreme je za kraj: Klint Istvud potvrdio tužne vesti

Autor:

19.07.2021 18:45

Foto:

Foto:

Klint Istvud rastužio je svoje obožavaoce nakon što je na društvenoj mreži Tviter potvrdio tužne vesti



Ćuveni glumac koji je nedavno zagazio u 10 deceniju života Klint Istvud odlučio je da je došlo vreme za kraj. Svoju odluku legendarni glumac saopštio je putem društvene mreže Tviter, čime je rastužio brojne obožavaoce i poštovaoce širom sveta.

- Mislim da je graciozno ostariti veoma važan talenat. Za mene je prekasno - poručio je glumac, uz hronološki prikaz njegovih uloga tokom godina.

Bogatu karijeru koja traje već više od šest decenija, glumac je započeo u vesternima. Pored glume, bavio se i režijom, a prestižnu nagradu Američke filmske akademije, Oskar dobio je čak pet puta.

Ipak, uprkos blistavoj karijeri, početak nije bio tako sjajan. Naime, zbog ugovora s Univerzalom po kojem je imao niske prihode, slavni glumac morao je da se bavi i drugim poslovima, kako bi 'preživeo'. Svojevremeno bio je i vatrogasac, radio u prodavnica i kao spasilac.

U pomenutim vesternima počeo je da glumi zato što je svojim stilom i stavom producente podsećao na kauboja, a osim Džona Vejna to nikome do tada nije uspelo. Godine 1986. kandidovao se i za gradonačelnika gradića Karmel-baj-d-si u Kaliforniji i - pobedio. Revolucionarna promena koju je uveo odmah po dolaženju na funkciju bila je ukidanje bizarnog zakona o zabrani prodavanja sladoleda.

Pročitajte i Prljavi Hari ne odmara ni u desetoj deceniji!

Najveći hit u njegovoj bogatoj karijeri bio je film iz 2004. godine 'Devojka od milion dolara' dobio je čak sedam nominacija. Iako je tada imao 74. godini, to ga nije sprečilo da zablista, a ujedno je postao i najstarija osoba ikada koja je dobila Oskara za najbolju režiju. Tokom karijere bio je veoma izbirljiv kada je prihvatao uloge, između ostalog i one o Supermenu i Džejms Bondu, prenosi N1.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading