Intimna priča omiljenog kulinarskog maga Entonija Bordejna

Autor:

05.06.2021 16:30

Foto:

Foto:

Entoni Bordejn je bio markantna figura, koja je svoje simpatije stekla na svim krajevima sveta. Film "Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain" pokazaće intimnu stranu gastronomskog genija i televizijskog prezentera, a u bioskope stiže ovog leta



Novi dokumetarac odaje počast priznatom svetskom putniku i kulturnom fenomenu Entoniju Bordejnu. "Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain" u bioskopima će biti od 16. jula.

Bordejn se proslavio posle objavljivanja knjige "Poverljivo iz kuhinje: Pustolovine kroz mračne strane kulinarstva" (Kitchen Confidential: Adventures in the Culinari Underbelli) gde je iskreno govorio o tome šta se dešava iza kulisa u restoranima.

Pročitajte i Novi detalji smrti frontmena "The Prodigy" - Kit Flint (ni)je izvršio samoubistvo?

Photo by Frederick M. Brown/Getty Images

 

Osim knjige koja je objavljena 2000. godine, Bordejnova emisijana Si-En-Enu "Nepoznati predeli" bila je omiljeni kulinarski turistički vodič. U tim je emisijama prikazivao tradicionalnu i netradicionalnu hranu i običaje iz svih delova sveta.

Novi dokumentarac koji potpisuje nagrađivani Morgan Nevil, obećava da će doneti intiman pogled na preminulog šefa, na njegove veze, putovanja i borbe s kojima se nosio većinu života - i uprkos kojima je postao obožavana kulturna ikona u gotovo svakom kutku sveta. 

Pročitajte i Bizarna smrt Džastina Kartera - Američki kantri pevač slučajno oduzeo sebi život

Photo by Robin Marchant/Getty Images for Tribeca Film Festival

 

Na žalost ono što svet nije znao je da Entoni boluje od depresije, saznalo se tek 2018. kada je već bilo kasno. Bordejn je oduzeo sebi život u toku snimanja Nepoznatih predela u Franscuskoj. Imao je 61 godinu.

Prva najava filma "Roadrunner: Film o Anthonyju Bourdainu" pokazuje da će se dokumentarac suočiti s izazovima koji su mučili Bordejna dok je jurio zemljinom kuglom. Sveobuhvatan pogled na njegov život pun je arhivskih snimaka, te obećava da će verodostojno prikazati gde je sve Bordejn stigao i šta je ostavio iza sebe.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading